Национална компания Железопътна инфраструктура планира да изгради временен перон на

...
</TD
>Национална компания Железопътна инфраструктура планира да изгради временен перон на
Коментари Харесай

Първо в Plovdiv24.bg: Правят временен перон на Сточна гара

Национална компания " Железопътна инфраструктура " възнамерява да построи краткотраен перон на изток от пешеходния прелез на Сточна гара. Там ще са началната и крайната спирки на електричките за и от Асеновград, научи екскулизивно Plovdiv24.bg .

Промяната се постанова поради идната реорганизация на Бетонния мост. Тъй като след демонтирането на междинната част на оборудването няма да е допустимо придвижване на влакове в сектора, се постанова да се направи краткотрайна спирка.

" По направлението от Пловдив до Асеновград и назад всеки ден пътуват доста възпитаници. Сутрин и на обяд има по над 250 пасажери и е невероятно толкоз доста хора да се извозват с рейсове, по тази причина считаме да създадем този краткотраен перон " - изясни за Plovdiv24.bg ръководителят на плана за рационализация на жп ареал Пловдив инж. Иван Бакалски.

Временният перон ще бъде разположен сред стоманените път I и път II в източна посока. От него ще потеглят единствено и само електрическите влакове от/за Асеновград.

Пътуващите по направление Димитровград ще бъдат превозени с рейсове до гара Катуница и оттова ще се качват на съответния трен. В противоположна посока композициите също ще стигат до Катуница и пасажерите ще се извозват до централна гара в Пловдив с рейсове. 

Промените ще влязат в действие от началото на спирането на придвижването на влаковете по отношение на реконструкцията на Бетонния мост. Очаква се това да стане в края на март. Гражданите ще бъдат осведомени месец по-рано за новостите, посочи инж. Бакалски.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР