На пресконференция в Бургас областният управител на Бургас Пламен Янев

...
</TD
>На пресконференция в Бургас областният управител на Бургас Пламен Янев
Коментари Харесай

На бургаския областен управител му се наложи да опровергава спекулации

На конференция в Бургас регионалният шеф на Бургас Пламен Янев и изпълнителният шеф на " Български ВиК Холдинг “ ЕАД Лозко Лозев изясниха настоящата конюнктура към процедурите свързани с завършилите и идни ремонтни действия по ПСПВ " Ясна поляна “. Те приканиха да се спрат спекулациите и изнасянето на погрешни данни в пространството, защото това може да докара подозрения по отношение на готовността на района за летния сезон.

" Още с оповестяването на публичната поръчка " Аварийна реорганизация за филтърно и помпена ходило на ПСПВ " Ясна поляна “ през месец май тази година е било ясно, че най-малко част от средствата ще би трябвало да бъдат трансферирани за 2024 година Това е естествена процедура при подобен вид поръчки, при които срокът за подготовка и привършване на процедурите по Закон за обществените поръчки плюс срокът заложен за осъществяване на строително-монтажните действия, са повече от 12 месеца. Спекулациите по въпрос, че парите могат да бъдат изгубени са неоснователни в случай, че процедурата продължава и не е взето решение за нейното преустановяване “, обясни регионалният шеф.

" Намерено е решение и водоподаването няма да бъде прекъсвано без значение на кой стадий се намира публичната поръчка “, това от своя страна подсигурява изпълнителният шеф на " Български ВиК Холдинг “ ЕАД Лозко Лозев.

На присъстващите публицисти беше показана подробна последователност на събитията през цялото време на пораждане на проблема.

" Задължително беше привличането на специалисти, които да подсигуряват резултатите от инспекциите на техническата документи по оповестената социална поръчка, както и да дадат мнение по отношение на крайния резултат от похарчването на над 20 млн. лв. публични средства – а точно обезпечено водоснабдяване с вода, отговаряща на настоящите стандарти. Има опозиция нещата да се случват по закономерен и ефикасен метод, тъй като това ще опровергае досегашните способи на бързи поправки и директни възлагане без значение на крайния резултат. Това е нещо, което желаеме да променим и поради което сме атакувани. И за тези офанзиви се употребяват всевъзможни средства, даже по този метод да се рискува поминъкът на хиляди хора, който зависи от един сполучлив летен сезон “, заключи Пламен Янев.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР