На прага на лятната ваканция гимназистите от IX а клас

...
</TD
>На прага на лятната ваканция гимназистите от IX а клас
Коментари Харесай

Ученици от пловдивска гимназия влязоха в ролята на диетолози

На прага на лятната почивка гимназистите от IX а клас на СУ “Св. св. Кирил и методий " - Пловдив показаха своите разработки по тематиката за здравословното хранене на открит урок по стратегия Skills for Innovation, който се организира на 23.06.2023 година

Използвайки знанията си по британски и немски език, деветокласниците дефинираха главните групи субстанции и съотнасяха в няколко цифрови приложения разнообразни хранителни артикули съгласно тези групи.

Чрез приложението Гугъл Earth всички посетители на урока се разходиха по света, получавайки информация за съществени страни производителки и експортьорки на здравословни храни. След това гимназистите, овладяващи специалност “Дизайнер ", показаха и работата си със специфичната стратегия Blender, с помощта на която те сътвориха триизмерни модели на потребни хранителни артикули. Дизайнерите бяха създали и опаковки на свои мислени хранителни, само че не толкоз здравословни артикули, като се убедиха, че правописът е значим също толкоз, колкото и самата концепция за дизайн.

Обърна се внимание и на наличието на храните, което е закодирано под формата на голям брой Е-та.

Учениците влязоха и в роля на диетолози - изчисляваха калориен банкет и създаваха на ден меню с друга цел - и за понижаване, и за задържане на тегло.

За край на своя план учениците показаха цифрови книжки, които съдържаха определени историческо-философски мисли по тематиката за здравословното хранене, както и книжки със препоръки по какъв начин да бъдем по-здрави.

Работейки по програмата Skills for Innovation, деветокласниците съчетават знанията си от всички общообразователни и главните професионални предмети и извършват планове и задания посредством разнообразни цифрови приложения, стратегии и интерактивни уеб сайтове, употребявайки специфични устройства, обезпечени от учебното заведение за работа по програмата.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР