На Никулден ние трябва да припомняме житието на Свети Никола

...
</TD
>На Никулден ние трябва да припомняме житието на Свети Никола
Коментари Харесай

Богослов: Трябва да се учим на това милосърдие и смирение, което е имал Свети Никола

На Никулден ние би трябвало да припомняме житието на Свети Никола преди всичко. Това сподели в предаването " Добър ден, България “ на Радио " Фокус “ богословът Георги Тодоров. " Трябва да не подхождаме към празника първо по линия на празничната софра, тя постоянно би трябвало да е на второ място. На първо място постоянно би трябвало да бъде духовният смисъл на този празник. Свети Никола е бил предан на Бога от ранна възраст, от юношеството си до гибелта си оказва помощ на ближните. Той се е раздавал на 100% се за хората. Това е най-важното - какъв образец и пример за подражателство е светецът. Това е същинският смисъл на празника “, сподели богословът Георги Тодоров.

По думите му, всички ние би трябвало да се учим на това състрадание, което е имал Свети Никола, на неговото примирение. " Когато е давал лепта, той не е желал да знаят от кого е. Тоест, ние не би трябвало да парадираме, в случай че вършим това. Да отдаваме състезание на Бога, не на себе си. Да обичаме Бога и близък си - това е образецът на Свети Николай. Ние сме кодирани с всички добродетели, ние сме  пректограждани на Рая. Трябва да събудим в себе си светеца, който дреме в нас. Защо да живеем така криво-ляво и безперспективно, вместо да събудим светеца в себе си “, сподели Георги Тодоров.

Той напомни житието на Свети Никола и за какво той е един от най-обичаните светци у нас. Богословът описа и за чудесата на Свети Николай.

Всичко това можете да прочетете в Агенция " Фокус ", в изявлението с богослова Георги Тодоров по-късно денем.

Габриела ГЕОРГИЕВА
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР