На днешното заседание общинските съветници гласуваха с мнозинство предложението на

...
</TD
>На днешното заседание общинските съветници гласуваха с мнозинство предложението на
Коментари Харесай

Инспекторат по охрана, обществен ред и сигурност заменя СЗ КООРС

На днешното съвещание общинските съветници гласоподаваха с болшинство предлагането на кмета Пенчо Милков за основаването на ново профилирано звено - " Инспекторат, защита, публичен ред и сигурност " (СЗ " ИООРС " ). То бе признато с 48 гласа " за “, 1 " срещу “ и 1 " въздържал се “, заяви общината.

Звеното ще поеме функционалностите на СЗ " Контрол, защита, публичен ред и сигурност “ (КООРС) към Община Русе, както и част от тези на Оперативна програма " Комунални действия “. То ще разполага с нова административна конструкция: шеф, администрация, отдел " Инспекторат “, бранш " Платено паркиране и репатриране “, бранш " Контролно-наказателна активност “, отдел " Охрана “, бранш " Невъоръжена защита, бранш " Видеонаблюдение “. Съставът на  СЗ " ИООРС " ще бъде повишен на 184 щатни бройки за сметка на Оперативна програма " Комунални действия “, чийто брой чиновници ще бъде понижен на 134.

С одобряването на новото звено се цели синхронизация на контролните действия по съблюдаване и определяне на нарушавания на нормативни актове, признати от Общински съвет- Русе, и повишение на административния потенциал на Общината за своевременна реакция при сигнали, както и за осъществяване на систематични инспекции за предварителна защита на нарушаванията. Налице е и нужда от засилен надзор по осъществяване на договорите, с които локалната администрация е упълномощила осъществяване на комунални услуги на трети лица.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР