Изборът на образование е една безкрайно трудна и отговорна задача

...
Изборът на образование е една безкрайно трудна и отговорна задача
Коментари Харесай

Заместник-кметът Павел Попов откри Панорама на средното образование във Варна

Изборът на обучение е една безпределно сложна и виновна задача и за нас е изключително значимо, учениците да бъдат добре осведомени, когато вършат тази крачка. Колкото по-добре познавате опциите, толкоз по-лесно ще се ориентирате в многообразието. Нека дружно да превърнем Варна в градът за който мечтаем - град на знанието, растежа и нововъведенията. С тези думи заместник-кметът по образованието и културата Павел Попов откри обичайна Панорама на междинното обучение, която стартира през днешния ден в Юнашкия салон. Организатор на събитието е Община Варна, взаимно с Регионалното ръководство по обучение и Центъра за кариерно насочване в града.

29 учебни заведения, осигуряващи приблизително обучение на територията на община Варна са показани в Панорамата. Пред вас са всички благоприятни условия за кариерно развиване, които междинното обучение във Варна предлага, сподели още заместник-кметът. Той благодари особено на представителите на локалния бизнес, които влагат в образованието, обезпечават индустриални практики в действителна работна среда за учениците, което е извънредно значимо за пълноценната реализация на пазара на труда. 

Панорама на междинното обучение се организира през днешния ден от 10:00 ч. до 18:00 ч. и на следващия ден - 9 май от 10:00 ч. до 17:00 ч. в Юнашкия салон. Във форума  вземат участие професионални и профилирани гимназии, междинни учебни заведения, както и компании – работодатели. Традиционно събитието показва настоящите профили и специалности в междинното обучение за идната образователна година пред кандидат-гимназисти и техните родители. Целта е да подкрепи учениците от седми клас и техните родители при избора на учебно заведение посредством даване на информация за опциите за продължение на образованието в гимназиален стадий.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР