Междуведомствената комисия, организирана по инициатива на областния управител на област

...
</TD
>Междуведомствената комисия, организирана по инициатива на областния управител на област
Коментари Харесай

Собствениците на незаконни каравани започнаха да ги премахват, останалите – да чакат солидни глоби

Междуведомствената комисия, проведена по самодейност на регионалния шеф на област Бургас Пламен Янев, продължава с щателните инспекции за нелегално сложени каравани, палатки и кемпери върху територията на морски плажове, гори, аграрни парцели, предпазени територии и местности в област Бургас – всички парцели държавна благосъстоятелност. Само за два дни са установени 80 каравани непозволено ситуирани на плажа " Вромос “ край Черноморец. За момента инспекциите са предупредителни. Вследствие на осведомителната акция 20 от тях са непринудено отстранени от притежателите им.

" Установихме каравани с всички вероятни нарушавания. Някои са сложени на плажната линия, други върху дюни, върху държавен горски фонд, в аграрни земи без нужните документи ", заяви по отношение на акцията против противозаконното къмпингуване по Южното Черноморие регионалният шеф. При инспекциите са открити противозаконни сондажи, един от тях - на плажна линия. Открита е и палатка в дере.

Пламен Янев благодари на хората, които непринудено са преместили караваните си. " Установихме две категории хора - едни се преценяват със законовите правила и спомагат непринудено и други, които не осъзнават същността на казуса “, разяснява той.

Проверките не престават на плаж " Вромос “, като обсегът на проверяваните парцели се уголемява. Ще се ревизират и парцели по сигнали на жители. Рибарското населено място в местността Ченгене скеле е също на дневен ред за инспекции, където, с изключение на каравани, върху държавни парцели са ситуирани моторни лодки, фургони, движимости и уреди.

Междуведомствена комисия ще разказва нарушаванията. Ако притежателите на нелегално ситуирани обекти и уреди не ги махнат, откакто бъдат предизвестени, следва сформиране на актове на стойност от 1000 до 3000 лева и наложително пренасяне.

Областният шеф Пламен Янев приканва притежателите на каравани, моторни лодки, фургони, движимости и уреди, ситуирани непозволено върху държавна земя, да проявят отговорно отношение към персоналното си имущество, да съблюдават законовите правила и да ги отстранят.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР