Междинна пресконференция по проект Младежки център Пловдив – мощен фактор

...
</TD
>Междинна пресконференция по проект Младежки център Пловдив – мощен фактор
Коментари Харесай

Над 3700 лица от уязвими групи взеха участие в над 30 младежки инициативи в Пловдив

Междинна конференция по план " Младежки център Пловдив – мощен фактор за локално развиване “ стратегия “Местно развиване, понижаване на бедността и усъвършенствано включване на уязвими групи " се организира през днешния ден в Община Пловдив. Участие в нея взеха ръководителят на плана зам.-кметът по спорт, юношески действия и обществена политика, Величка Лазарова – координатор, Мария Ангелова – специалист " Образователни начинания и план “ и младежките служащи и посредници по плана.

напомни, че Експертната комисия на Съвета на Европа възобнови знака за качество на Младежки център – Пловдив до 2025 година.

" В България единствените два центъра със знак за качество са в Пловдив и Стара Загора. Общо 14 са центровете в Европа, носители на наградата в областта на младежката работа “, акцентира зам.-кметът.

Координаторът по плана Величка Лазарова показа изпълнените действия по плана от неговото начало през юли 2020 година

" Обхванати са 3796 лица като 1001 от уязвими групи, а 895 – от ромски генезис. Осъществени са над 30 юношески начинания с над 800 участници и образования в 14 обитаеми места. Проведени са редица срещи с бизнеса, както и интернационален юношески обмени с младежи от Норвегия “, съобщи Лазарова.

По думите на младежкия служащ Калина Дамянова измежду идните действия са провеждането на Международен юношески фестивал от 2 до 5 юни, както и обмяна на опит и положителни практики с юношески центрове и организации на интернационално равнище.

" От началото на годината се извършва и стажантска стратегия с младежи в границите на 4 месеца. С разширение на активността на центъра по плана беше изработен ремонт на 3 нови пространства, както и на една класна стая навън “, акцентира тя.

Проект " Младежки център Пловдив – мощен фактор за локално развиване “ по стратегия " Местно развиване, понижаване на бедността и усъвършенствано включване на уязвими групи “ е финансиран от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 – 2021 г.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР