Мъж буквално си открадна поезия от центъра на Бургас. Знаете,

...
</TD
>Мъж буквално си открадна поезия от центъра на Бургас. Знаете,
Коментари Харесай

Откраднаха поезия от центъра на Бургас

Мъж безусловно си открадна лирика от центъра на Бургас. Знаете, че стихове на бургаски поети, изписани върху железни плочи, са вградени в тротоарите в центъра. Една от тях- на пресечката на улиците " Кирил и Методий “ и “Алеко Константинов “, в събота към 6 сутринта е открадната. Това заяви кметът Димитър Николов, съобщи кореспондент на " Фокус ". 

Извършителят е мъж на междинна възраст, който е сниман от камерите за видеонаблюдение. Откраднатата плочка е от месинг, а върху нея са изписани стиховете на Христо Фотев: " Не е небивалица морето и щастието съществува! “

" До празното място, където до неотдавна се е намирала плочата, има други две. Върху едната от тях е изписан стихът на Петя Дубарова – " …и всяка от звездите е зеница в морето скрила своя отпечатък. Върху другата е стихът на Недялко Йорданов – " Момчето, което приказва с морето на някакъв чудноват език… “. Дали мъжът е направил кражбата от обич към поезията или към метала, може единствено да гадаем. И не, нямам доверие причинителят да е от Бургас ", добави кметът.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР