Круизният бизнес от цял свят ще се събере в Бургас

...
</TD
>Круизният бизнес от цял свят ще се събере в Бургас
Коментари Харесай

Световният круизен бизнес се събира в Бургас

Круизният бизнес от целия свят ще се събере в Бургас от 10 до 13 октомври 2023 година, заяви за TravelNews Диян Димов, изпълнителен шеф на " Пристанище Бургас “. Градът и пристанището ще са домакини на 63-та генерална асамблея на MED Cruise - Асоциацията на средиземноморските круизни пристанища.

" България ще е хазаин за първи път на толкоз огромно събитие в круизния бизнес “, съобщи Димов. Той чака над 300 делегати от целия свят, които ще са шефове на пристанища и на круизни компании. " Пристанище Бургас “ е член на интернационалната асоциация, защото в нея влизат и съпътстващите морета към Средиземно море.  Организацията организира две асамблеи през годината – пролетна и есенна. Домакин на пролетната през месец май ще бъде Корфу в Гърция, а през есента – Бургас.

В момента в американския град Форт Лодърдейл се организира ревюто и конференцията Seatrade Cruise Global. България е показана от Мария Белколева, член на борда на шефовете на " Пристанище Бургас “. Тя е провела редица срещи с круизни компании, които да включат в бъдеще България в своите стратегии. " В момента обаче ситуацията е комплицирано и Черно море е напълно отстранено за круизи поради войната в Украйна “, сподели пред TravelNews Белколева. Според нея в бъдеще капацитетът на България е доста огромен с опциите на пристанищата в Бургас и Варна. " Страната ни може да се трансформира във водеща круизна дестинация в Черно море “, акцентира още Мария Белколева.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР