Кметът остана доволен от извършените дейности по обновяването на градинката

...
</TD
>Кметът остана доволен от извършените дейности по обновяването на градинката
Коментари Харесай

Преобразиха знаково пространство в Пловдив

Кметът остана удовлетворен от осъществените действия по обновяването на градинката на площад " Шахбазян “. Той направи ревизия дружно със своя заместител и районния кмет.

Обектът " Рехабилитация и реорганизация на УПИ I озеленяване в кв. 438 (пл. Житен пазар) по проекта на Първа градска част –юг, град Пловдив “ е част от Проект " Обновяване на градската среда в Пловдив 2020-2023 година “.

" Виждам напълно изменен образ на този парк, който ще радва живеещите в близост пловдивчани. Имам обаче една сериозна забележка – не е ремонтирана публичната тоалетна – не знам за какво не са я присъединили в плана, допускам, че не е работила. Поемам ангажимент тя да бъде актуализирана с общински средства и паркът да добие приключен тип “, съобщи при инспекцията кметът.

разясни, че цената на обекта е 980 хиляди лв. с Данък добавена стойност. " Това е част от план, в който са включени всички обекти в карето сред бул. " Шести септември “, ул. " Митрополит Панарет “, бул. " Източен “ и бул. " Княгиня Мария Луиза “, които Община Пловдив извършва. Общата стойност на целия план е над 10 милиона и 200 хиляди лв. с Данък добавена стойност, като от тях над 450 хиляди лв. са личен принос на общината. До края на юли всички тези обекти ще бъдат открити, а съответно за тази градинка мисля, че още до края на този месец ще бъде изцяло подготвена “, сподели Райчев.

" В парка е сменена напълно досегашната настилка с нова, вид " клинкер “, построено е LED осветяване, детската площадка е реконструирана и разширена с нови, противоударни материали. Водна каскада, стичаща се в красиво завършена водна повърхност ще радва посетителите на парка. Сред новите неща са още зелен тунел и построени перголи, които ще образуват водна мъгла през горещите дни “, похвали се притежателят на компанията реализатор " Проинвестстрой “ ЕООД Красимир Донков.

На въпроси на жители къде ще играят децата, които са над 5 години, районният кмет изясни, че обновената детска площадка е проектирана за деца от 3 до 12 години, а в най-скоро време ще бъдат сложени и нови пейки и кошчета в парка.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР