Кметът на Тракия снощи даде официалното начало на Народен събор

...
</TD
>Кметът на Тракия снощи даде официалното начало на Народен събор
Коментари Харесай

Започна съборът в Лаута

Кметът на " Тракия " нощес даде формалното начало на Народен събор Пловдив. От сцената в парк " Лаута " той поздрави уредниците от " Ясмина ", участниците и  гостите на едно от най-мащабните в България фолклорни събития.

" За осми път съумяваме да създадем този несравним празник на фолклора, на хубавата българска ария и танц. Но тази година е специфична, тъй като всички прояви в региона ни минават под мотото " 50 години " Тракия ", съобщи и акцентира, че през 2023 година се навършва половин век от първата копка на най-младия пловдивски квартал.

" 50 години, в които " Тракия " съумя да се развие и да стане едно от най-привлекателните места за живот, обучение, работа, свободно време ", сподели още и добави:

" Щастлив съм, че преди  години повярвах в концепцията и това събитие към този момент е неизменна  част от Културния календар на града. Благодаря на заместник-кмета по просвета Пламен Панов, на ОД на Министерство на вътрешните работи, V-то РПУ, Общинска полиция, Общинска защита и на всички, които оказват помощ за провеждането на този празник ".

От своя страна ръководителят на Общинския съвет изрази убедеността си, че и тази година Народен събор Пловдив ще се трансформира в празник на насладата, на българските обичаи и фолклор.

" Поздравления към Петя и Димитър Михови, които с юношески порив, ентусиазъм и оптимизъм съумяват във всяка последваща година  да надградят събитието и да го трансфорат в една от най-мащабните и привлекателни фолклорни прояви в България ", съобщи инж. Държиков.

Сред формалните посетители на събитето бяха пловдивските народни представители и, райнните кметове, и, заместник-ректорът на Аграрния университет доцент Боряна Иванова, доцент и други.

Народен събор Пловдив продължава през днешния ден и на следващия ден с богата стратегия на сцените в парк " Лаута " с над 4000 участници от цялата страна.

Хоротеката довечера стартира в 19.30 часа на Сцена 1, а в неделя началният й час е 18.00, още веднъж на първа сцена.

На Сцена 2 от 20.00 часа през днешния ден е концертът на оркестър " Орфей " с началник Георги Янев, а в последния ден – 21 май 2023 година, от 20.00 часа специфичен посетител ще бъде легендата на македонската музика Иван Дяков.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР