Кметът на Пловдив подписа споразумението за взаимодействие с НКЖИ за

...
</TD
>Кметът на Пловдив подписа споразумението за взаимодействие с НКЖИ за
Коментари Харесай

Ексклузивно: Кметът на Пловдив подписа споразумението за имотите на НКЖИ и БДЖ

Кметът на Пловдив подписа съглашението за взаимоотношение с НКЖИ за прекачване на парцели от държавната компания в интерес на община Пловдив, научи Plovdiv24.bg .

. В него е записано, че НКЖИ ще спомага община Пловдив да получи 38 декара държавни парцели. Част от тях са благосъстоятелност на железопътната компания, а друга част - на транспортната компания БДЖ. Срещу това НКЖИ получава 8 декара общинска земя за реализация на плана за рационализация на жп ареал Пловдив. 

В листата с парцелите попада. Имотът под жп линията взе участие в проект от 1950 година, разработван през 1980 година,  за развръзки на Пловдив, част от които е и тази улица. Този път, през ул. " Поручик Въльо Стефов ", откакто се направи, излиза чак на светофара на митницата и по този начин изкарва придвижването съвсем от началото на " Коматевско шосе ", разяснява някогашният кмет на региона.

Другият значим държавен парцел, който директно касае община Пловдив, е благосъстоятелност на " БДЖ - Пътнически транспорти " ЕООД. Той е с повърхност към 7 дка от общо 8053,188 кв. м. Територията попада в частта, избрана за създаване на така наречен " ухо " при изхода на пробива под централна гара в посока към бул. " Македония ". 

" Подписването на това съглашение е част от изискванията, които поставихме, с цел да се пристъпи към реконструкцията на Бетонния мост. До края на месеца ще издадем строително позволение " - сподели заместник-кметът на Пловдив инж.. 

По план пробивът излиза до магазин " Билла ", минава под ул. " Кукуш " и излиза зад стадион " Тодор Диев ". След това се прави " ухо ", пътят се качва на " Кукуш " и продължава над пробива към ул. " Македония ".

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР