Кметът на Пловдив оттегли предложението за откупуване на спортна зала

...
</TD
>Кметът на Пловдив оттегли предложението за откупуване на спортна зала
Коментари Харесай

Кметът Здравко Димитров оттегли предложението за закупуването на зала Строител

Кметът на Пловдив отдръпна предлагането за откупуване на спортна зала " Строител " от частния притежател. Това стана при започване на днешното съвещание на пловдивския общински съвет, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Собственик на комплекса е " Метални структури - Пловдив " АД, който е оценил обекта на 5 милиона лв. без Данък добавена стойност или 6 милиона лв. с Данък добавена стойност. Сделката касае единствено постройката с повърхност 1927 квадратни метра, защото общината е притежател на земята, върху която е издигната. Парцелът е с обща повърхност 11 201 квадратни метра и според Общия организационен проект на Пловдив е предназначен за спорт, атракции и озеленяване. Това значи, че на мястото все още не може да бъде издигнат жилищен комплекс или мол. В комплекса има площадки за волейбол, баскетбол и тенис. 

Зала " Строител " е била в салдото на бившото ДСО " Метални структури ", чийто приемник е " Метални структури - Пловдив " АД. Преди година частното сдружение разгласи комплекса за продажба, само че по този начин и не се откри покупател. През юли т. година компанията е отправила към общината предложение да придобие залата дружно със оборудванията, машините и оборудването. 

Пред общинските съветници кметът посочи, че предлагането ще бъде импортирано за разглеждане на идната сесия. 

Независимият консултант Георги Величков съобщи, че се радва на отдръпването на точката. Специално означи, че, когато някой желае да продаде нещо на общината, да показва по-реалистични стойности числа, а не както сега се желаят 2500 евро на квадрат.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР