Кандидатстването в първи клас за новата учебна година в Русе

...
</TD
>Кандидатстването в първи клас за новата учебна година в Русе
Коментари Харесай

Ето кога започва кандидатстването за първи клас

Кандидатстването в първи клас за новата образователна година в Русе започва в 10:00 ч. на 25 май, като системата ще бъде отворена за регистрация на заявки до 23:59 ч. на 2 юни. Тази информация съощава на интернет страницата си Общината.

Общо в 17 учебни заведения на територията на града приемът ще се реализира чрез електронна система за банкет в първи клас, налична на.

Първото класиране ще бъде оповестено на 5 юни, а записването на признатите деца ще се прави от 6 до 8 юни в определеното учебно заведение. Следват още две класирания – на 16 и 26 юни.

След привършване на третото класиране родителите на незаписаните деца могат да подават заявки за записване в учебните заведения, в които има останали свободни места.       

Заявление за кандидатстване в първи клас може да бъде подадено и на книжен притежател в определеното от родителите учебно заведение по първо предпочитание в период до 2 юни. Важно изискване е подаването единствено на едно заявление – онлайн или на книжен притежател, тъй като системата не разрешава въвеждане на второ заявление за едно дете.

Критерият с най-голяма тежест за банкет е местоживеенето на детето, като максимален брой точки получават тези с сегашен или непрекъснат адрес над 3 години в съответния регион.

Електронно централизирано класиране и записване на деца в първи клас ще се организира за шести път в Русе. През 2017 година локалната власт вкара единна система за банкет в първи клас, която през 2018 година прерасна в електронна система. Нейната цел е да бъде основана по-ефективна организация на приема на учениците и да се спести време на родителите и администрацията.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР