На официална церемония на 9 май 2024 г., във Върховния

...
На официална церемония на 9 май 2024 г., във Върховния
Коментари Харесай

Съдия Елена Янакиева встъпи в длъжност председател на Административен съд – Варна

На публична гала на 9 май 2024 година, във Върховния административен съд арбитър Елена Янакиева подписа акт за встъпване в длъжността Административен началник – ръководител на Административен съд – Варна.

Съдия Янакиева бе подкрепена от Общото заседание на съдиите в Административен съд – Варна, а въз основа на нейния одобрен професионализъм и административен опит и знания за правосъдната система, както и на умеенето й да сплотява колектива, на показаните персонални качества като деен и виновен административен началник, нейната кандидатура бе единомислещо подкрепена и от Съдийската гилдия на Висш съдебен съвет, изпълняваща функционалностите на Висш правосъден съвет.

Като приоритет във втория си управнически мандат арбитър Янакиева сложи опазване даването на качествено административно правосъдие; на усъвършенстване активността на администрацията посредством одобряване на електронното правораздаване и дейно потребление на осведомителните технологии; от време на време анализиране на проблематичните области и повишение квалификацията на правосъдните служители; на ефикасното, отговорно и транспарантно ръководство на Административен съд – Варна и повишение на публичното доверие в неговата работа.

Приоритет е и поддържането на ефикасни работни връзки с институции и организации, които взаимодействат със съда, както и усъвършенстването на връзката с обществеността; осъществяване на срещи и образования на съдиите на локално, районно, национално и европейско ниво и други Като предизвикателство дефинира арбитър Елена Янакиева и изиска поддръжката на Семеен кодекс – Висш съдебен съвет за решение на казуса на съда със сградния фонд.

Съдия Елена Янакиева има над 17 години съдийски стаж и над 23 години общ юридически стаж. Кариерата й в органите на правосъдната власт стартира през 2007 година като арбитър в Административен съд – Варна, след което на 17 юни 2015 година встъпва в служба " заместител адм. началник – заместник-председател “ на съда. В интервала 11 март 2019 – 11 март 2024 година е административен началник – ръководител, след което извършва тези функционалности.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР