Избрани са шестте фокус точки по инвестиционния проект на МТСП

...
</TD
>Избрани са шестте фокус точки по инвестиционния проект на МТСП
Коментари Харесай

Надя Клисурска-Жекова с важна новина от Пловдив

Избрани са шестте фокус точки по капиталовия план на МТСП " Развитие на обществената стопанска система “ по Националния проект за възобновяване и резистентност и надлежно към този момент са закупени постройките за тях. Това разгласи в Пловдив заместник-министърът Надя Клисурска-Жекова, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg. В момента тече процесът по сформирането на екипите.

Организират се осведомителни дни в шестте определени точки - Ловеч, Габрово, Варна, Благоевград, Пловдив и Бургас.

В тези осведомителни дни са се присъединили представители от всички области. " Идеята на проекта е да се развият цялостно политиките, свързани със социалната икономика и да се задействат стопанските обекти, които да се записват като обществени предприятия. В момента в този указател има единствено 38 такива предприятия ", сподели Клисурска.

Процедурата за приемане на статут на обществено дружество е опростена и трябва да се споделя на тези осведомителни дни що е то обществено дружество, уточни зам.- министърът. Оперативната програма е заложила към 43 млн. лв., които да бъдат вложени в социалното предприемачество.

" Надяваме се да се реализира нашият план и да се разкаже на местния бизнес по какъв начин да получат този статут, за да се възползват от плана. В тези фокус точки ще работят по 7 души ", уточни още Надя Клисурска - Жекова. 

Пловдив  през днешния ден бе хазаин на Регионален конгрес за бъдещето на обществената стопанска система, който се провежда от Министерството на труда и обществената политика и Областна администрация Пловдив.

Гледайте повече във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР