ХІV-ят годишен фестивал на фантастиката в България Булгакон 2023“ ще

...
</TD
>ХІV-ят годишен фестивал на фантастиката в България Булгакон 2023“ ще
Коментари Харесай

В Пловдив започва ХХІV-ят годишен фестивал на фантастиката в България Булгакон 2023

ХІV-ят годишен фестивал на фантастиката в България " Булгакон 2023 “ ще се организира от 22 до 24 септември в Пловдив. Събитията от програмата ще се състоят на три местоположения - в Дом на културата " Борис Христов “ и хотелите " Пълдин КООП “ и " Лайпциг “.

Булгакон е годишна среща на феновете на фантастиката в България, която се организира повече от две десетилетия. Изданието " Булгакон 2023 “ в град Пловдив е с поддръжката на Национален фонд " Култура " и Ozone.bg.

Във фестивала ще вземат присъединяване голям брой български писатели и други дейци в региона на фантастичните жанрове, както и специфичните посетители Питър Уотс (Канада), Ерик Симон (Германия), Франческо Версо (Италия), Алекс Шварцман (САЩ) и други.

Част от срещите ще се проведат онлайн с присъединяване на създатели от разнообразни страни по света. Посетителите могат да видят многочислени събития, изложения, викторини и игри, както и обичайния за фестивала - търг на книги.

В рамките на " Булгакон 2023 “ ще бъдат оповестени и наградени спечелилите от състезанието за приказен роман на тематика " Фантастичната българска провинция “.

Пълната стратегия на ХХІV-я годишен фестивал на фантастиката в България " Булгакон 2023 “ можете да видите на уеб страницата.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР