Граждани, представители на Областна администрация, Областно пътно управление, кметът на

...
</TD
>Граждани, представители на Областна администрация, Областно пътно управление, кметът на
Коментари Харесай

Граждани и институции обсъждат проблема с Покровнишкия мост на среща в Благоевград

Граждани, представители на Областна администрация, Областно пътно ръководство, кметът на община Благоевград, представители на фирмата-изпълнител и Аресгаз сядат на една маса, с цел да обсъдят казуса с Покровнишкия мост, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус “.

От Областна администрация – Благоевград оповестиха, че срещата е планувана за 20-ти януари от 12.00 часа в зала № 5 на Община Благоевград. На срещата ще бъдат разисквани въпроси по отношение на построяването на мост над р. Струма на път III-1006 " Благоевград - Покровник-Падеш- Габрово-граница Северна Македония “ при км 1+945.

Припомняме, че мостът над река Струма е затворен за прекосяването на коли от месец декември 2021 година. Тогава, проливните дъждове подкопаха основите на оборудването, заради което се наложи то да бъде затворено. Заради затворения мост, всеки ден жителите на шест благоевградски села се постанова да обикалят с километри. Това от своя страна стана мотив за назряването на неодобрение и провеждането на два митинга – единия през месец май 2022 година, а вторият се състоя на 15 януари. При митинга предходната неделя се стигна до напрежение сред полиция и протестиращи, както и до затварянето на автомагистрала " Струма “ при пътен възел " Зелен дол “ и на Главен път Е-79 след Полигона.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР