Европа е наложила финансови корекции на почти всички проекти, реализирани

...
</TD
>Европа е наложила финансови корекции на почти всички проекти, реализирани
Коментари Харесай

Европа си взима 4 млн. от дадените на Пловдив 44 милиона

Европа е наложила финансови корекции на съвсем всички планове, осъществени в Пловдив с европейско финансиране, демонстрира информация в Информационната система ИСУН 2020. Данните сочат, че по приключени в предишния мандат 29 плана на обща стойност над 44 млн. са наложени финансови корекции за малко над 4 милиона лв.. Санкцията по европроекти е в размер на 25% от цената на съответния план, само че след обжалване в съда всекидневно пада до 5%, предава  Plovdiv24.bg

За реализацията на план " Подобряване на градската среда в зона с капацитет за икономическо развиване " Гладно поле " са отпуснати общо 13,8 милиона лв.. Наложена е финансова промяна за близо 686 000 лева. 

Проектът за реорганизация и създаване на нов корпус на ДГ " Зорница " и нова постройка на ДГ " Каменица " е на стойност малко над 10 милиона лв., а корекцията -  1,4 млн. лева. 

По плана за възстановяване на виталната среда в централна градска част дружно с реконструкцията на пл. " Житен пазар ", за който Пловдив получава 12,1 милиона от Европа, е наложена промяна от 605 000 лева. 

Подмяната на уличното осветяване в регионите " Централен " и " Южен " е финансирана с 1,1 милиона лв., само че ръководещият орган е отказал да верифицира 66 000 лева. 

Проектът " По крепостните стени на Филипопол " на стойност 7,2 милиона лв. е поправен с 1,2 млн. лева. 

За останалите планове, които са в развой на осъществяване, не са посочени финансови корекции.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР