Драматичен театър Никола Вапцаров“ – Благоевград е с одобрена концепция

...
</TD
>Драматичен театър Никола Вапцаров“ – Благоевград е с одобрена концепция
Коментари Харесай

Благоевградският театър кандидатства по проект за обновяване и модернизиране

Драматичен спектакъл " Никола Вапцаров “ – Благоевград е с утвърдена идея за втори етап на план за финансиране от Министерството на районното развиване и благоустройство.

Интегрирани териториални вложения (ИТИ) е териториален инструмент, който се осъществя с поддръжката по Приоритет 2 " Интегрирано териториално развиване на районите “ на ПРР 2021-2027 година, както и със средства от други програми, съфинансирани от Европейския фонд за районно развиване и Европейския социален фонд+.

Целта на инструмента ИТИ е да се насърчи партньорството и сътрудничеството сред разнообразни общини, институции и заинтригувани страни, оповестиха от културния институт.  Драматичен спектакъл " Никола Вапцаров “ е в партньорство с Община Благоевград, както и Общините Гоце Делчев и Симитли, а задачата на концепцията е културните институти в градовете да се трансформират и модернизират по метод, отговарящ на съвременните тенденции, да притеглят нови аудитории, съидейници и сътрудници за реализация и развитие в културната среда.

Предвидени са редица действия, като за културната институция в Благоевград те включват повсеместен ремонт на постройката на театъра, възобновяване и модернизиране на техниката. В концепцията са включени и цифрови решения за превръщането на театъра в атрактивен туристически обект, а някои от тях са: VR преживяване, интерактивни табла с информация за историята на театъра, АR портрети на разнообразни актьори, които при сканиране да оживяват и др. 

Сред главните действия в концепцията е откриването на нови работни места за неактивни и безработни младежи до 29 години и лица над 29 години.  

Предвидените вложения от сходен план ще подкрепят развиването на културния туризъм на национално, европейско и интернационално равнище.  

На 10 април следва обществено публично разискване на концепцията, на което са поканени всички заинтригувани от културата и туризма поданици на Благоевград.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР