Доскорошният кмет на Община Царево Георги Лапчев получи почетен плакет

...
</TD
>Доскорошният кмет на Община Царево Георги Лапчев получи почетен плакет
Коментари Харесай

Това са най-добрите огнеборци на Бургас, наградиха и бивш кмет

Доскорошният кмет на Община Царево Георги Лапчев получи почетен плакет за съответен и значителен принос за повишение на пожарната сигурност и отбраната.

Награждаването бе на гала през днешния ден, част от регионалния стадий на Националния конкурс " Пожарникар на годината " 2023 година, в който в две обособени категории - " Служители на ГДПБЗН “ и категория " Партньори на ГДПБЗН “ се отличават заслужили чиновници и представители на държавната власт, локалното самоуправление, юридически лица и жители, доброволни формирования и/или техни членове. Почетният плакет на господин Георги Лапчев бе връчен от шефа на РДПБЗН-Бургас - комисар Николай Николаев.

Основната цел на състезанието " Пожарникар на годината " е разпространение специалността на пожарникаря и спасителя, показване на ежедневната активност и издигане престижа на органите за пожарна сигурност и отбрана на популацията в услуга на обществото.

Съгласно  регламента в първа категория шефът на РДПБЗН-Бургас комисар Николай Николаев отличи в регионалния стадий на състезанието и номинира за присъединяване във втория народен стадий, както следва:

1.       В категория " Служители " – Раздел " Пожарогасителна активност “ - старши контрольор Валентин Великов от Първа Районна работа " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " –Бургас при Регионална дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " – Бургас за това, че през отминалата година е взел участие и ръководел голям брой катастрофи на обслужваната територия, а при усложнена оперативна конюнктура е бил в помощ на други РСПБЗН в региона / измежду главните произшествия са: пожара, обхванал част от територията на община Средец, бедствието в с. Кубадин, пожарите, зародили на огромна повърхност в региона сред селата Изворище, Брястовец, Миролюбово и кв. " Банево ", пожара в горски и полски територии на повърхност 1 200 дка., зародил в региона сред с. Равна гора и с. Маринка, бедствено състояние на територията на община Царево при започване на месец септември и др./. От началото на службата му през 2010 година в ГДПБЗН-МВР до сегашния миг е взе участие интензивно в подготовката и надпреварите по пожароприложен спорт, като играч и в следствие като началник на тима. Основен уредник в първият шампионат по ППС за купа " Антеа "   град Созопол в дисциплината " Бойно разрастване на мотопомпа " във връзка професионалния празник на чиновниците от ГДПБЗН – 14 септември. Старши контрольор Валентин Великов е измежду основателите при организирането на благотворителна акция в поддръжка на подслон за безстопанствени кучета в Бургас. За  правене на благотворителен календар за 2023 година взе участие с щерка си в част от фотосите. Тази акция е отличена през месец декември 2023 година с премия от Фондация " Лъчезар Цоцорков “ в тяхната самодейност " Окрили положителното “.  

2. В категория " Служители " – Раздел " Спасителна активност “ - младши контрольор Желчо Атанасов –пожарникар в РСПБЗН – Карнобат при Регионална дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " – Бургас, който от постъпването си в Министерство на вътрешните работи през 1994 година през годините е минал голям брой курсове за специализация на професионалната подготовка. От началото на 2023 година мл. контрольор Желчо Атанасов е взел участие в ликвидирането на голям брой катастрофи в обслужваната от РСПБЗН-Карнобат територия, като по присъщи са: пожарът, зародил на 25 юни 2023 година в склад за запазване на оръжие, муниции, взривни субстанции и пиротехнически произведения в околност " Чобан дере “ в землището на Карнобат; аварийно-спасителните действия при теч на пропан-бутан от вагон-цистерна на влакова комбинация в региона на ЖП гара Карнобат на 06 юли 2023 г.; избавителни дейности при пътно-транспортни катастрофи зародили на 22 и 26 юли 2023 година на Автомагистрала " Тракия “ и други

3. В категория " Служители " – Раздел " Превантивна активност “ - е отличена младши контрольор Нина Бъчварова – младши контрольор I степен в група " Държавен противопожарен надзор и превантивна активност “ при Първа РСПБЗН- Бургас, която отдава приоритет и интензивно работи с образователни и детски заведения в региона. През 2023 година е провела занятия с към 360 деца в постройката на Първа РСПБЗН - Бургас. Участва в плана " Равен достъп до учебно образование  в изискванията на рецесия “ с подготвени 1 049 възпитаници. Включва се с готовност в организацията, подготовката и присъединяване в районните и регионални надпревари на младежките противопожарни отряди. Участва интензивно при отбелязването на професионалния празник на чиновниците от ГДПБЗН-МВР – 14 септември с демонстрационно събитие на Мемориал-паметник Пантеона, гр. Бургас. През есенно-зимния отоплителен сезон работи интензивно в предварителната защита ориентирана към възрастните хора на територията на община Бургас, посредством осъществяване на срещи в пенсионерски клубове и разпространяване на брошури.

4. В категория " Служители " – Раздел " Комплексен победител “ - за значителен принос за повишение на пожарната сигурност и отбраната на популацията е отличен целият състав на РСПБЗН-Царево във връзка отличната работа в изискванията на бедственото състояние в Община царево, в резултат на зародилите значителни превалявания на 05.09.23 година

5. В категория " Партньори в Националния конкурс " Пожарникар на годината " за съответен и значителен принос за повишение на пожарната сигурност и отбраната на популацията с самостоятелна премия бе отличен Георги Лапчев, кмет на община Царево в интервала от 2011 година до октомври 2023 година, с чиято поддръжка е усъвършенствана доста материалната база и персоналната отбрана на чиновниците от РСПБЗН-Царево и са подпомагнати дейностите, свързани с младежките противопожарни отряди " Млад огнеборец “. Предвид предпочитаното за ГДПБЗН развиване на доброволните формирования в общините, още през 2015 година в качеството му на кмет на община Царево, господин Лапчев е положил доста старания за сформирането и регистрирането на доброволното формирование към общината. Благодарение на неговата отдаденост и грижа за живущите са закупени и инсталирани над 100 самостоятелни пожаро-известителни датчика в домовете на възрастни, далечно живеещи хора в отдалечени обитаеми места. Организаторските качества на господин Лапчев за следващ път се демонстрираха при бедственото състояние и последвалите наводнения на територията на Община Царево. Като извънредно достижение на дългогодишното съдействие сред общината и РСПБЗН би трябвало да се означи спечелването на планово предложение за безплатна финансова помощ от над 1 300 000 лева за постройката на РСПБЗН Царево по план " Подкрепа за стабилно енергийно възобновяване на обществен сграден фонд за административно обслужване, просвета и спорт ", за което огромна заслуга е персоналната ангажираност на господин Лапчев, който се застъпи за обезпечаването на средства и за правене на работен план, с който службата закупи избрани преимущества при кандидатстването в програмата.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР