Днес от 11,00 ч. в Националната търговска гимназия в Пловдив

...
</TD
>Днес от 11,00 ч. в Националната търговска гимназия в Пловдив
Коментари Харесай

Приключи ремонтът за 1 524 215 лева на Търговската гимназия в Пловдив

Днес от 11,00 ч. в Националната комерсиална гимназия в Пловдив ще се организира публична гала във връзка привършване на строителните действия и откриването на обект " Модернизация на просветителната инфраструктура в Националната комерсиална гимназия – гр. Пловдив “, който е част от план " Обновяване и рационализация на районната просветителна инфраструктура посредством възстановяване на материално-техническата база на 11 държавни професионални гимназии в системата на МОН в областите Пловдив, Смолян и Кърджали “.

Проектът е сбъднат с финансовата поддръжка на Оперативна стратегия " Региони в напредък “ 2014-2020 година (ОПРР), съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейски фонд за районно развиване и е част от Процедура BG16RFOP001-3.002 " Подкрепа за професионалните учебни заведения в Република България “.

Стойност на контракта: 1 524 215 лева Финансиране от Европейски Съюз - ЕФРР: 798 792 лева Национално съфинансиране: 140 963 лева Собствено финансиране от бюджета на МОН: 584 460 лева

Ремонтът, траял една година, е ориентиран към цялостното възобновяване на просветителната инфраструктурата на учебното заведение. В резултат на сполучливо финализираните строителни и ремонтни действия са осъществени ограничения за енергийната успеваемост на образователните корпуси; изработен е главен ремонт на покрива (в това число и топлоизолация); сменени са електроинсталацията и ВиК инсталацията; осъществен е повсеместен вътрешен ремонт на постройката, на фасадата, реновирани са спортната площадка и фитнес залата; основани са условия за достъп на хора със специфични потребности, като са построени три санитарни пространства за трудноподвижни лица.

Сградата на Националната комерсиална гимназия, издигната през предишния век, е монумент на културата от локално значение. Извършените ремонтни действия по плана не са нарушили по никакъв метод достоверния ѝ тип. Реновирането на Търговската гимназия подкрепя опазването ѝ като емблематична архитектурна забележителност и модернизирането ѝ като стожер на образованието в града.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР