Дело срещу двама братя, при изпълнение на служебните му задължения,

...
</TD
>Дело срещу двама братя, при изпълнение на служебните му задължения,
Коментари Харесай

Те биха полицай в Столипиново

Дело против двама братя, при осъществяване на служебните му отговорности, е прекъснато в правосъдна фаза и е върнато на прокуратурата за прецизиране на обвиняването, предава Plovdiv24.bg .

Според обвинителния акт, на 24.09.2023 година вечерта на улица в " Столипиново " било проведено празненство – годеж, като на самата улица имало ситуирани маси с декорация и червен килим, бил нает и диджей. Гости и присъстващи на тържеството били общо към 300 индивида.

Около 21:45 ч. в полицията били подадени няколко сигнала за мощна музика и звук от тържеството. На инспекция на мястото бил изпратен дежурен автопатрул. Двамата униформени служители на реда се придвижвали със длъжностен автомобил с обозначителни знаци. След като пристигнали разпоредили да се спре музиката.

Полицаите се намирали в служебния автомобил, на който били отворили прозорците. В този миг до автомобила се доближил подсъдимият Стефан Атанасов, който отворил предна лява врата и почнал да дърпа на открито единия чиновник, хващайки го за левия лакът и крещейки " Сега ще видиш ти ". 

Полицаят разпоредил на мъжа да спре с крясъците и да застане на място и тръгнал да излиза от автомобила, с желание да задържи обвинения. Последният обаче оказал опозиция, блъснал го с пестник в региона на гръдния панер, бутнал го и го съборил на земята. В този миг на място дошъл и втория обвиняем Илия Атанасов и нанесъл удар с ритник в региона на левия крайник на униформения.

През време на багра към полицейския автомобил се събрала многолюдна навалица от гостите на годежа, като всички викали и крещели. За да помогне на сътрудника си, другият служител на реда излязъл от автомобила и извадил служебното си оръжие – револвер. Виждайки оръжието присъстващите се разбягали, а служителите на реда съумели да повикат втори автопатрул, които задържали подсъдимите. 

Спрямо братята Стефан и Илия е повдигнато обвиняване за причиняване на лека телесна щета, изразяваща се в три кръвонасядания на гръдния панер, охлузване на ляв лакът, охлузвания на коленете и лява подбедрица, като е било породено болежка и страдалчество без разстройство на здравето на потърпевшия. Второто обвиняване е за осъществяване на непристойни дейности, грубо нарушаващи публичния ред и изразяващи се в очевидно пренебрежение към обществото, като действието е съпроводено със опозиция против орган на властта, изпълняващ отговорности по запазване на публичния ред.

Братята Атанасови са с мярка за неотклонение " подписка ", която е доказана и към сегашния миг. Наказанието за нанасяне на лека телесна щета с осуетяване на здравето е до две години или пробация, а с причиняване на болежка или страдалчество без разстройство на здравето, е затвор до 6 месеца или пробация, или санкция от 100 до триста лв.. След прецизиране на обвиняването ще се разбере какво наказване ще бъде наложено на Стефан и Илия.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР