Читател на Plovdiv24.bg сигнализира за проблем с реконструкцията на железния

...
</TD
>Читател на Plovdiv24.bg сигнализира за проблем с реконструкцията на железния
Коментари Харесай

Проблем с бъдеща пасарелка в Пловдив

Читател на Plovdiv24.bg алармира за проблем с реконструкцията на стоманения път в сектора сред Централна гара и Коматевския транспортен възел в  Пловдив. Казусът е поради новоизграждащата се пасарелка на улица " Пряпорец " 1. Ето какво ни описа читателят:

" Предстои да се създадат шумоизолационни системи, а на мястото на сегашната пешеходна пътека през жп линиите ще се направи пасарелка. Въпросът е, че пасарелката я вършат безусловно на средата на пътя. 

Проверих в общината и там ми споделиха " Да, имаме разминаване сред проекта и фактическата конюнктура ". Не им пука, че дупката е безусловно на метър и 20 от входната ни врата. Самата пасарелка в бъдеще ще бъде на средата на пътя. Независимо встрани какъв брой място има. Настрани има най-малко 20-30 метра ширина. 

Ходих и в регион " Южен ", и в огромна община, където са всички планове за ремонта на НКЖИ. Бяха дружелюбни, изкараха всички чертежи и видяхме, че това, което е на чертежа, не дава отговор на това, което е на пътя и най-после индивидът сподели: " Еми да, има разминаване " и до там.

Аз обаче не мога да си вляза у дома. Нито пожарна може да мине. Молбата ми е да публикувате публикация за казуса, с цел да може, до момента в който не е към момента прекомерно късно, да се реалокира безусловно с няколко метра настрана. 

Преди две-три седмици изкопаха дупката, която в началото заемаше към 20 сантиметра от пътя, само че сега е заела към 4 метра от пътя. Когато питах в общината, ми обясниха, че тя ще се дръпне обратно. По план обаче ще се дръпне с 1 метър и 30 сантиметра, т. е. светлият път ще остане 2 метра и малко, а по план пътят е с 5 метра широчина. 

На никой не му пука и никой не взема отношение. Само ми споделиха: " Разбираме ви, но няма какво да създадем ". 

Мен ме тормози, че когато геодезистите са заснемали, не са снимали вярно. В момента към момента има късмет както са изкопали по-голяма дупката, просто да реалокират стоманените арматури преди да налеят бетона. Защото налеят ли бетона - към този момент ще бъде късно. Все още има време да се реагира и да се реалокира пасарелката, място има повече от задоволително. ".

Ръководителят на плана за реорганизация на стоманения път в ареал Пловдив инж. Иван Бакалски даде обещание пред кореспондент на Plovdiv24.bg да направи инспекция по поставения проблем.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР