- въпроси? Така читател на Plovdiv24.bg озаглави сигнала си,

...
</TD
> - въпроси? Така читател на Plovdiv24.bg озаглави сигнала си,
Коментари Харесай

Няколко въпроса след фаталната катастрофа на булевард Руски

- въпроси? Така четец на Plovdiv24.bg озаглави сигнала си, изпратен до медията ни. Ето какво има да ни каже индивидът:

Едно подценявано защитно средство може да има съществени последствия. Това става явно, когато разгледаме случая на един лидер, който е получил своята шофьорска брошура през януари 2021 година и от този момент е бил махленски четири пъти за непоставен защитен колан.

Според информация от Министерството на вътрешните работи от февруари 2021 година, санкцията за това нарушаване е 50 лв. и 10 контролни точки. Законът за придвижване по пътищата планува, че при първичното издаване на удостоверение за ръководство на моторно транспортно средство, лидерът получава 26 контролни точки за доклад на нарушаванията си. След две години стаж, този брой се усилва с още 13 контролни точки.

Въпреки тези законови разпореждания, въпросът остава - по какъв начин е допустимо, че лидерът, който би трябвало да е " нерисков ", се е оказал в обстановка, където е бил махленски четири пъти за същото нарушаване? С понижен брой контролни точки, които водят до лишаване на шофьорската брошура, този случай акцентира значимостта на по-строг надзор и реакция от страна на способените органи.

Въпроси се задават по отношение на успеваемостта на системата за наблюдаване и наказания. Как са били обработени нарушаванията на лидера след тяхното вписване? Има ли недостиг в следенето и използването на глобите? Тези въпроси изискват съществени следствия от страна на способените институции, с цел да се подсигурява сигурността на пътя за всички участници.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР