Четири зловещи случая за домашно насилие със сериозни травми на

...
</TD
>Четири зловещи случая за домашно насилие със сериозни травми на
Коментари Харесай

4 зловещи случая на домашно насилие в Пловдив само за 2 дни

Четири злокобни случая за домашно принуждение със съществени контузии на жертвите са станали единствено за два дни в Пловдив, оповестиха на конференция заместник-районният прокурор Атанас Илиев и прокурорът от Районна прокуратура Нено Димов, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

95-годишна жена с голям брой болести е била грубо пребита от 40-годишния си внук. Мъжът редовно употребявал алкохол и постоянно възниквали спорове с баба му. В предходните случаи той я обиждал и хвърлял по нея предмети. Последния път обаче показал изключителна експанзия и я пребил съвсем до гибел. Старицата е в кома в болница. Побойникът е арестуван за 24 часа, следва удължение с още 72 ч. 

Вторият случай е за обикновено семейство на предприемач с жена и две деца момиченце и момченце. 44-годишният мъж бил извънредно ревностен и конфигурирал в телефоните на брачната половинка и децата си устройства за следене на местоположението. В фамилията постоянно имало кавги и побой. Снощи в 23 ч. причинителят се върнал и заварил брачната половинка да приказва по телефон, на който той не е сложил проследяващо устройство. Взел ракета за тенис и почнал да я постанова. Съпругата съумява да избяга от жилището, нейни приятелки я откарват в болничното заведение. Лекарят я познава, защото през 2018 година е била при него отново с контузии. Тогава споделила, че е паднала по стълбите. Сега е получила голям брой тежки пострадвания, има спукан далак и сега й вършат интервенция. За благополучие децата сега на побоя не са били вкъщи. Задържан е за 72 ч.

Третият случай е за 48-годишен мъж, съден за ликвидиране, освободен предварително през 2018 година Живеел при майка си. На 12 декември бил изписан от клиника за лекуване от алкохолна взаимозависимост, а на 13-ти вечерта пребил майка си. Жената избягала при съседи, които повикали полиция. Майката от самото начало говорела, че това е обикновено, нищо й няма, да не закачат сина й, той бил добър. Задържан е за 72 ч.

Четвъртият случай е станал на 13 против 14 декември вечерта, в семейство с две петгодишни деца близначета. Случаят е побой с опит за обезчестяване пред децата. Жената съумява да избяга при комшия, той извикал полиция. Образувано е досъдебно произвеждане против 40-годишния принудител.

Наблюдаваме сериозна ескалация на битовата престъпност. Заявяваме твърдо решение да водим безкомпромисна борба в тези случаи - съобщи прокурор Атанас Илиев. 

Наказанието за домашно принуждение е затвор от 3 до 15 години, а за случая с предприемача - от 2 до 10 години.

Подробности гледайте в прикаченото видео!

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР