Бум на фалшиви призовки изпращани по мейл. Това е масова

...
</TD
>Бум на фалшиви призовки изпращани по мейл. Това е масова
Коментари Харесай

Полициата със сериозно предупреждение: Внимавайте какви писма отваряте

Бум на подправени призовки изпращани по мейл. Това е всеобща фишиг-атака, сподели началникът на бранш " Измами “, ГДНП контрольор Златка Падинкова в студиото на NOVA. Класическата цел на фишинга е да се придобие персонална информация, която се употребява за осъществяване на престъпление, сподели тя и добави, че по този случай се води следствие. Националната полиция приканва персонално или по телефона да се получат призовките, не действаме посредством мейли, сподели инспекторът.

Преди празниците зачестяват опитите за " ало “ измами, полицията организира акция за повишение информираността на жителите, уточни Падинкова. Тя разясни, че се записват доста опити за измами по телефон, само че едвам 130 от тях са довършени за тази година досега. Падинкова предизвести, че сега измамниците употребяват всички известни схеми – показват се за служители на реда, родственици, доктори и други Възрастните хора не престават да са целева група, защото те към момента са консуматори на закрепени номера, добави специалистът. По нейни думи най-голямата телефонна машинация за миналата година е за над 60 000 – 70 000 хиляди лева Падинкова сподели, че когато има неоправдателни присъди измамниците връщат парите на жертвите. Извършителите са български жители, които работят от територията на Румъния, добави тя.

Полицията не желае пари, по този начин разясни тя разликата сред позвъняване от измамници и позвъняване от полицията.

В момента много са известни измамите с онлайн продажби на артикули, както за купувача, по този начин и за продавача, изясни инспекторът.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР