Активни преговори за разкриване на нови авиолинии до летище Пловдив

...
</TD
>Активни преговори за разкриване на нови авиолинии до летище Пловдив
Коментари Харесай

Активни преговори за разкриване на нови авиолинии до летище Пловдив

Активни договаряния за откриване на нови авиолинии до летище " Пловдив " бяха извършени с разнообразни самолетни компании в Анталия.

На тях присъединяване взеха ръководителят на Съвета на шефовете на летище " Пловдив ", изпълнителният шеф Красимир Пешев и ръководителят на комерсиалния отдел Светлин Борянов. Срещите бяха проведени със съдействието на българския дипломат в Турция Ангел Чолаков, който оказа подпомагане при водене на договарянията. 

Първата среща е била с самолетна компания " Сън експрес ", с която летище " Пловдив " има история. В предходните няколко години, както и тази година, те реализират чартърни полети от Анталия и Измир до Пловдив. Тази година полетите стартират на 29 декември. 

Авиокомпанията е със смесено присъединяване – 50% има немската " Луфтханза " и 50% " Търкиш еърлайнс ". За предходната година с нея са летели 12 милиона пасажери.  

Ръководството на пловдивския аеропорт е коментирало със зам.-изпълнителния шеф Тунджай Еминоглу дестинациите Анталия-Пловдив, Измир-Пловдив и някои немски дестинации, които се обслужват от немския екип на самолетната компания. Коментирани са благоприятни условия за откриване на полети до градове  Мюнхен и Дюселдорф.  

Втората среща е била с основния шеф на Анталия еърпорт Денис Варол и комерсиалния шеф Серкан Карахатай. 

С тях са прегледани опциите, с които могат да си сътрудничат за забавни за тях и летище " Пловдив " дестинации. Те са поели ангажимент да дават маркетингова информация за такива дестинации, за които взаимно да договарят с самолетни компании, които да ги реализират.  

На място е обещана и връзка за изследване на благоприятни условия летище " Пловдив " да стартира партньорство с националната организация в Турция, която се управлява от министъра на туризма на страната. В нея има обилни средства, които са акумулирани от страната, бизнеса и самолетните компании. Целта е насърчаване на туризма, подкрепяне и реклама на самолетните компании.

В същото време посланикът на България в Турция също е заречен дейна поддръжка в тази тенденция. Трета среща на управлението на пловдивското летище е била с основния шеф на самолетна компания " Корендом еърлайнс " Мине Аслан.  

С тях са водени диалози за реализиране на полети до европейски дестинации, които включват нови градове както от Германия, по този начин и от атрактивни дестинации от Италия и Испания. Компанията има бази и самолети с изключение на в Турция и на територията на Европа. Самите те имат предпочитание да си взаимодействат с български туроператори.  

Четвъртата среща е била с ръководителя на Съвета на шефовете на самолетна компания Саут уинд Хайретин Хасанчеб и изпълнителния директор Шукрю Джан. Основен акцент в диалозите са били вероятни чартъри до Пловдив от разнообразни дестинации.  

" Те демонстрираха интерес към зимния туризъм в България, както и от благоприятни условия за взаимоотношение с български туроператори. Всички те още веднъж подчертаха значимостта и ролята на Фонда за развиване на летище Пловдив. ", акцентира ръководителят на Съвета на шефовете на летище Пловдив, който напомни, че от 16 декември започва нова авиолиния от Манчестър до Пловдив. 

Във втората среща във втория работен ден е проявен извънреден интерес към постоянни линии за реализиране на целогодишен туризъм в България и по-конкретно в района на Пловдив. Това може да се случи с откриване на авиолиния от Ташкент до Пловдив.  

За срещата с " Узбекистан еъруейс ", за която е съдействал посланикът на България в Турция Ангел Чолаков, са отправени запитвания от извънредния представител на самолетната компания – " Азия разкош ". Посланикът ни е показал, че за целогодишен туризъм извънредно удобен е град Пловдив и районът на Пловдив. Главният шеф на " Азия разкош " Байрам Исмаил е показал съответен и мощен интерес, както и предпочитание още веднъж да бъдат включени български туроператори за създаване на дестинациите.  

Третата среща във втория работен ден е била втора среща с комерсиалния шеф на " Анталия еърпорт ". От него са били доказани задължения за съдействие и спомагателни тематики за благоприятни условия с полети до разнообразни дестинации. 

Поредицата от срещи е продължение на диалозите по време на Световна авиационна борса за договаряния сред самолетни компании и летища в Истанбул.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР