26-годишна родилка от Сандански почина вчера следобед в реанимация на

...
</TD
>26-годишна родилка от Сандански почина вчера следобед в реанимация на
Коментари Харесай

26-годишна родилка издъхна в Благоевград

26-годишна родилка от Сандански умря през вчерашния ден следобяд в реанимация на МБАЛ-Благоевград, откакто на 29 юли сутринта родила второто си дете в болничното заведение. Дошла в здравното заведение на 28 юли в тежко положение и с инфектиране.

" Класически занемарен случай. Всичките й индикатори сочеха, че е с тежка зараза. Направено й е секцио без затруднения, извадено е крепко бебе, малко над 3 кг, само че майката веднага е преведена в реанимация, поради инфекцията, с която е приета в болничното заведение ", сподели тази заран доктор Огнян Митев, шеф на благоевградската болница, написа Телеграф.

След интервенцията ситуацията на родилката се утежнява. Състоянието й не разрешава да се транспортира към София. Според медиците раждането не е причина за съдбовния край. 

Близките й били наясно, че е постъпила в болница в доста тежко положение. 

" В реанимация сътрудниците са създали всичко допустимо да я спасят. Предприети са всички дейности. Най-вероятно става въпрос за сепсис. Вчера пристигна и професор от София за консултация по случая. Малко по-късно, следобяд, дамата, която е от ромски генезис, за жалост умря ", сподели още доктор Митев.  

Преди 2 години в родилно поделение на МБАЛ-Благоевград издъхна 29-годишна жена от квартал " Еленово ", умря и бебето й. Животът си загуби друга родилка преди този момент, за която медиците споделиха, че повода за гибелта е коронавирус.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР