18 хиляди лева ще струва ремонтът на тротоарните плочки, разбити

...
</TD
>18 хиляди лева ще струва ремонтът на тротоарните плочки, разбити
Коментари Харесай

Пълен абсурд: Пловдивчани плащат 18 000 лева за ремонт на общински тротоар?

18 хиляди лв. ще коства ремонтът на тротоарните плочки, разрушени от тежките строителни машини по време на ремонта и построяването на ул. " Богомил " от номер 99 до 101, разбра  Plovdiv24.bg . Оказва се, че средствата, нужни за възобновяване им, са отвън рамките на плана по оперативна програма " Региони в напредък ". Ето за какво компанията строител отхвърля да поправи разрушеното Тротоарът пред гаражите на живущите обаче е също общински, защото попада в границите на парцел - частна общинска благосъстоятелност.

Впечатление прави, че " Пътинженеринг " са сложили нови тротоарни плочки тъкмо до границите на парцела на улицата. Именно Община Пловдив - като притежател на прилежащия парцел, би трябвало да отпусне средствата и да разпореди ремонтирането на нарушената му настилка.

За 2022 година след извършена социална поръчка на същата компания ( " Пътинженеринг " ) е предоставен настоящият ремонт в границите на 3 милиона лв. за регионите " Източен ", " Тракия " и " Северен ". Т.е. би трябвало единствено някой (заместник-кмета  по Строителство ) да разпореди на компанията. Този " някой " обаче не го прави.

Това излиза наяве от разговори сред жителите с ръководителя на плана инж. Атанас Чилингиров, при които той е поел ангажимент да ремонтира, стига Общината да му разпореди. Общината в лицето на заместник-кмета обаче мълчи. Поради това хората вземат решение да попитат строителната компания за цената на ремонта и слагането на нови плочки, които, повтаряме, тя е разрушила в резултат на работата на тежките строителни машини. 

Офертата от " Пътинженеринг " ЕООД е съвсем 18 хиляди лв. с Данък добавена стойност. В тази цена се включва премахването на остарялата настилка, оформяне на ров за основа, доставка и монтаж на 200 кв. м. бетонови павета. Другият вид е полагане на компактен асфалтобетон, още веднъж за 200 кв. метра, при което цената е с близо 2400 лв. по-ниска. Интересното в тази ситуация е, че хората са събрали парите и са подготвени да ги дадат за ремонта. Юридически обаче това е нелегално. От човешка позиция е и аморално. Няма по какъв начин жителите да платят за ремонта на непозната благосъстоятелност, освен това общинска и от кой момент Община Пловдив получава " дарения " от сходен жанр?

Plovdvi24.bg  насочи запитване към Община Пловдив по отношение на проблема. В идващ материал очаквайте отговорите на администрацията.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР