Тбилиси. Бившият президент на Грузия Михаил Саакашвили е готов да

...
Тбилиси. Бившият президент на Грузия Михаил Саакашвили е готов да
Коментари Харесай

ТАСС: Михаил Саакашвили зави, че ще прекрати гладната стачка

Тбилиси. Бившият президент на Грузия Михаил Саакашвили е подготвен да приключи гладната стачка незабавно откакто бъде изместен от затворническа болница във военната болница в град Гори. Това сподели пред кореспонденти в петък юрист Ника Гварамия след среща с някогашния грузински водач, представена от TACC .

„ Той (Саакашвили) е подготвен да отиде в болничното заведение в Гори и да приключи гладната стачка незабавно след привеждането му “, сподели Гварамия и добави, че Саакашвили ще бъде изместен в петък.

Според Гварамия ще бъде значимо по какъв начин лекарите дефинират процедурата за възобновяване на Саакашвили и извеждането му от дългата гладна стачка. Той означи, че тази нощ Саакашвили ще бъде изместен във военната болница, само че по гледище на Специалната пенитенциарна работа на Министерството на правораздаването не уточни съответен час от съображения за сигурност.

По-рано в петък грузинският министър на правораздаването Рати Брегадзе сподели, че управляващите са подготвени да реалокират Саакашвили във военната болница в Гори, само че това изисква единодушието на пациента. По-късно депутатът Екатерина Херхеулидзе, откакто посети политика в болничното заведение, сподели, че той не е срещу това решение. Саакашвили припадна и загуби схващане по време на среща с юристи в четвъртък. По-късно доктор в затворническата болница сподели, че положението на някогашния президент е нормализирано. Политикът към момента е в интензивното поделение на затворническата болница.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР