tbi bank обяви, че ще капитализира цялата си нетна консолидирана

...
tbi bank обяви, че ще капитализира цялата си нетна консолидирана
Коментари Харесай

tbi bank ще капитализира цялата си печалба за 2023 г.

tbi bank разгласи, че ще капитализира цялата си чиста консолидирана облага за 2023 година Решението на акционерите за капитализиране на 42.5 млн. евро (83.1 млн. лева.) беше одобрено от Българската национална банка (БНБ) в края на предходната година. Целта е да се подкрепи бъдещото развиване на бизнеса, като се реинвестира и облагата от второто полугодие на 2023 година

Щастливи сме да отбележим този явен ангажимент от страна на акционерите за поддръжка на бъдещия растеж на бизнеса ни. Чрез капитализирането на облагата за 2023 година осигуряваме постоянна основа за развиването ни на пазарите, на които оперираме. Ще продължим да влагаме в непрекъснатото рационализиране на нашите артикули и услуги, с цел да улесняваме от ден на ден живота на клиентите ни ", споделя Питър Барон, основен изпълнителен шеф на tbi.

tbi регистрира рекордни финансови резултати през 2023 година – 17% по-висока чиста облага и впечатляващ растеж на активите от близо 40% (най-високият измежду всички банки на българския пазар). През предходната година банката е разгледала 1.6 млн. заявки за финансиране от клиенти в България, Румъния и Гърция (два пъти повече спрямо 2022 г.), като е одобрила близо 750 000 заема на обща стойност близо 1 милиарда евро (30% растеж на годишна база).
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР