Сръбският военнопрестъпник и председател на Сръбската радикална партия Воислав Шешел

...
Сръбският военнопрестъпник и председател на Сръбската радикална партия Воислав Шешел
Коментари Харесай

Сръбски военнопрестъпник зове България да се освободи от оковите на НАТО

Сръбският военнопрестъпник и ръководител на Сръбската радикална партия Воислав Шешел се надява България и Румъния да се освободят от оковите на НАТО и да прегърнат славянските си братя, оповестява БГНЕС.

" Цяла България е освободена от Русия. Б ългария през днешния ден нямаше да я има, в случай че съветската войска не беше гинала за нея " , посочи той.

Шешел уточни, че от всички балкански страни единствено Сърбия се освобождава най-вече със лични сили. Имало е и доста съветска помощ. Той напомни, че и в двете сръбско-турски войни е имало десетки хиляди съветски доброволци.

Той пожела на българите и румънците " да оцелеят ".

" Бих желал сърбите да възобновят другарството си с българите и да не помнят международните войни, в които българите бяха на противоположната страна ", разяснява сръбският политик.

Шешел е един от главните идеолози на актуалната концепция за " Велика Сърбия ". Той е някогашен наставник и даже шеф на Александър Вучич, когато последният е член на Сръбската радикална партия и министър на информацията при ръководството на военнопрестъпника и деспот Слободан Милошевич. Радикалната партия и Сръбската прогресивна партия на Вучич даже участваха с общи листи на последните локални избори в Сърбия.

Въпреки че Шешел беше приет за отговорен и наказан на 10 години затвор от Наказателния арбитражен съд в Хага през 2018 година, той не излежа присъдата си, защото е прекарал над 11 години в Хага по време на процеса.

Отговорен е за убийства и изтребване на цивилни в Хърватия и Босна и Херцеговина по време на войните при разпада на някогашна Югославия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР