Тази вечер ЦСКА-София се изправя срещу хърватския Осиек в мач-реванш

...
Тази вечер ЦСКА-София се изправя срещу хърватския Осиек в мач-реванш
Коментари Харесай

В Осиек ще се види колко струва ЦСКА-София

Тази вечер ЦСКА-София се изправя против хърватския Осиек в мач-реванш от втория квалификационен кръг на Лига Европа с ясното схващане, че крайният резултат може да тласне сезона на отбора в една или друга посока. Безспорно е, че успеха с 1:0 на " Българска войска " е доста добър резултат на фона на игровата рецесия, в която се намират " алените ". Старата лисица Люпко Петрович обаче още веднъж показва, че знае по какъв начин да извлича максимума от сходни дуели. Смяната на схемата се оказа добър ход и е несъмнено, че сърбинът ще заложи на 3-5-2 и през днешния ден с концепцията тимът да се брани плътно и да не оставя никакви пространства за нападателите на домакините.

Тримата в центъра на отбраната ще са Николай Бодуров, Нуно Томаш и Божидар Чорбаджийски. По целия десен фланг ще играе Жанио Бикел, а отляво се чака да бъде предпочетен Петър Занев вместо Жеферсон. Контузията на Евандро значи, че той надали ще се появи в титулярния състав и Петрович още веднъж ще се довери на тандема Али Соу - Тони Уот. В средата на терена за " армейците " ще започват Кристиян Малинов, Тиаго Родригес и Диего Фабрини.

Осиек загатна за капацитета си в София, а той не е по никакъв начин дребен. Хърватите разполагат с млад състав, който залага на комбинативен футбол, а звездите са двамата нападатели Антонио Манце и Мирко Марич. На " Армията " те нямаха шанса да се разпишат, само че в няколко обстановки демонстрираха класа и е повече от ясно, че в реванша ще са главната опасност за Витаутас Черниаускас.

Наставникът на Осиек Дино Скендер запази силите на титулярите при гостуването на Горица, изгубено с 1:3, и с това сподели какъв брой значим е за клуба идният мач. Дали решението му няма да има противоположен резултат, следва да разберем. Хърватският отбор е пределно мобилизиран, а и ще има поддръжката на публиката. В предходните години малко не стигаше на Осиек да пробие до груповата фаза, а отпаданията от Аустрия (Виена) и Глазгоу Рейнджърс пристигнаха след положителни резултати на непознат терен и загуби вкъщи - нещо, което също не трябва да се подценява като факт.

Мачът на " Градски врт " стартира в 21:45 часа. На този стадион Люпко Петрович е легенда като футболист, а там започва и славната си треньорска кариера. Ще бъде любопитно да забележим дали за следващ път носителят на КЕШ с Цървена звезда ще извади прикрит коз от ръкава си и ще изведе ЦСКА-София до присъединяване в идващия кръг.

Начело на български тимове Петрович към този момент два пъти е отстранил хървати. През 1999 година воденият от него Левски отстранява Хайдук (Сплит) в първия кръг на Купата на УЕФА след 0:0 на " Полюд " и 3:0 в реванша на " Герена ". През 2005 година като треньор на Литекс Люпко се оправя с Риека - 1:0 и 1:2.

Лига Европа, втори квалификационен кръг:

ОСИЕК - ЦСКА-СОФИЯ

Вероятни сформира:

ОСИЕК (3-5-2): Ивушич; Шорша, Шкорич, Майсторович; Шутало, Пиля, Клайнхайслер, Жапер, Бочкай; Манце, Марич
Старши треньор: Д. Скендер
ЦСКА-СОФИЯ (3-5-2): Черниаускас; Бодуров, Н. Томаш, Чорбаджийски; Бикел, Фабрини, Малинов, Т. Родригес, Занев; Соу, Уот
Старши треньор: Л. Петрович

СЪДИЯ: Роберт Шьоргенхофер (Австрия)
СТАДИОН: " Градски врт "
НАЧАЛО: 21:45 часа

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК Лига Европа 2 кръг, четвъртък 1 август  Осиек 21:45предстои  ЦСКА-София
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР