Тази вечер спортният свят е приковал погледи към Париж. Там

...
Тази вечер спортният свят е приковал погледи към Париж. Там
Коментари Харесай

Гледайте НА ЖИВО екшъна Надал-Джокович на Ролан Гарос

Тази вечер спортният свят е приковал погледи към Париж. Там в колосален конфликт на четвъртфинал на Ролан Гарос един против различен се изправят - Новак Джокович и Рафаел Надал. Както във всеки един дуел посред им, залогът и тук е доста висок, защото левичарят играе за своята рекордна 22-ра купа от Големия шлем, а балканецът ще се опита да го изравни и по този начин да се трансформира в първия състезател, който е триумфирал най-малко три пъти на всяко едно съревнование от Големия Шлем, както и единственият тенисист, побеждавал Краля на клея три пъти в Париж. Какво ще се случи през днешния ден обаче, следва да разберем в тенис класиката, започваща към 22:00 часа наше време.



ГЛЕДАЙТЕ СРЕЩАТА, И

Съперничество

Предстоящият мач е под №59 в историята на тяхното съревнование, като към този миг салдото е в интерес на сърбина, който има преимущество от 30:28 победи. 27 от тези 58 срещи са се състояли на алено, като в 19 от тях победител е излизал Краля на клея. Що се отнася до мачовете им на Ролан Гарос, картината не се разграничава доста, защото преимуществото още веднъж е на страната на Рафа (7:2), само че с уточнението, че в най-скорошните три дуела посред им крайната победа е за Джокович. Последният конфликт сред двамата бе факт през предходната година в полуфиналната фаза още веднъж на Ролан Гарос, когато испанецът завоюва безпроблемно откриващата част, само че след това Ноле пое надзор върху събитията и се трансформира в първия състезател, успявал да надделее над Матадора два пъти в Париж.

Как Надал би могъл да отбрани реномето си на несломим в Париж?

Един от основните аспекти съгласно мен ще бъде сервисът на Рафа. През последните години испанецът към този момент не е толкоз бърз, само че форхендът си остава все толкоз мощно оръжие и може да влезе незабавно в приложимост, в случай че левичарят извърши добре познатия сечен сервис към бекхенда на Джокович, с който да си отвори корта за офанзива. Също по този начин противоположният удар на балканеца по диагонала не е по този начин ефикасен на тази настилка, защото Надал има нужното време да отиграе идващия си удар и да смени с лекост посоката му. Сеченият бекхенд пък е едно от скритите оръжия за 13-кратния първенец, тъй като посредством него принуждава Ноле още веднъж да върне играта към главното оръжие на Матадора, а форхендът на ибериеца рядко пропуща опциите пред него. Навярно множеството от вас си спомнят чудесно успеха на манакореца над Джокович отпреди две години, когато основно значение оказаха късите разигравания. Световният номер пет изцяло доминираше в този индикатор, печелейки 53 от общо 78 точки, които са траяли до 3 удара. Сега левичарят се завръща след травма и несъмнено не е толкоз убеден в придвижването си, тъй че би било добра концепция да търси малко по-бърза развръзка от нормално.

Как може Джокович да обърне нещата в своя изгода?

Едва ли това е някаква вест, но шансът на Новак се крие в упражняването на непрекъснат напън към бекхенда на Надал. Обратният удар на някогашния водач в ранглистата в действителност е извънредно първокласен и рядко се пропуква, единствено че от време на време омеква доста, когато е подложен в отбранителна позиция. Често следим по какъв начин Джокович демонстрира надалеч по-агресивна и плоска игра в срещите си против Рафа, само че това като че ли въобще не работи и отбраната на поставения под номер пет устоява повече от сполучливо. Сърбинът не би трябвало да изневерява дотам на нормалния си жанр и може би да се изтегли малко по-назад. Това важи с цялостна степен и за неговите ретури. Световният номер едно разчита доста на този си удар, който му е носел едни от най-големите му триумфи в миналото. В скорошните си мачове с Надал посрещането на Новак несъмнено не е на нужното равнище, като той постоянно пропуща даже да влезе в разиграването. Правилният метод по-скоро би бил търсенето на противоположния удар на испанеца, но с изцяло обмислен риск. По този метод той няма да бъде незабавно натиснат от съперника си и ще може да влезе в разиграването в изцяло равна позиция. Балканецът е задължен да изолира бекхенда по правата на противника си, защото Матадора постоянно издебва момента, когато получи вярната топка, и таман по тази причина Джокович ще би трябвало да насочва ударите си с нужната дълбочина, с цел да не попадне в клопката на първенеца от 2020-а. Накрая сме длъжни да споменем и физическия фактор, тъй като защитаващият първенец е прекарал доста по-малко време на корта до момента и се усеща в оптимална кондиция, до момента в който положението на Надал е към момента под въпрос и не можем да сме сигурни, че испанецът ще издържи на идната борба, в която би трябвало да премине нормалния предел на своите сили, с цел да има някакъв късмет за триумф.

Очаквания и коефициенти

Макар че през последните години Новак Джокович безспорно прекатурна радикално съперничеството си против Рафаел Надал, започвайки да го надиграва на всевъзможни настилки по всевъзможни способи, то Краля на клея неслучайно е именуван по този начин. Балканецът въпреки всичко влиза като любимец в борбата сред двамата, а у него сигурно гори мечтани да вземе реванш за случилото се в Мелбърн. Букмейкърите също дават преимущество на Ноле, предлагайки коефициент за негова победа осреднено 1.44, до момента в който ставката за испанеца се котира на към 2.75, въпреки че предварителните прогнози по никакъв метод не могат да бъдат определящи в среща сред двама толкоз качествени играчи и занапред ни следва да разберем какво ще се случи в това идно тенис шоу.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР