Тази вечер след 22 часа ще бъде пуснато движението по

...
Тази вечер след 22 часа ще бъде пуснато движението по
Коментари Харесай

Пускат движението по столичния Княз Ал. Дондуков

Тази вечер след 22 часа ще бъде пуснато придвижването по столичния бул. " Княз Ал. Дондуков ".
Движението се пуска в сектора от улица " Г. С. Раковски " до бул. " Васил Левски ".

Довършителните действия ще се правят редом - остава компанията реализатор на ремонтните действия да продължи работата по слагането на тротоари в същия сектор.

Припомняме, ремонтните действия по този сектор на бул. " Дондуков " започнаха на 15 септември 2017 година

От Столична община показват, че реконструкцията на бул. " Дондуков " се е направила поетапно, с организация, съобразена напълно с изискванията на работа в градска среда.

Строително-ремонтните действия започнаха на 1 юли 2017 година с реконструкцията на улица " Кракра ", която в края на месец юли беше отворена за коли. Участъците от Министерски съвет до улица " Г. С. Раковски " и от бул. " Васил Левски " до " Кракра " бяха отворени за придвижване на 15 септември 2017 година

Булевард " Донкудов " е с напълно сменен релсов път и контактна мрежа. Столична община твърди, че при построяването на релсовия път е употребена специфична технология, при която се слагат чугунени подложки, закрепени двустранно със специфични дюбели, които държат релсата в самия бетон. Нивото се съблюдава чрез рамки, които са по необятни от релсовия коловоз. По релсовия път са сложени и специфични гумени заглушители, с цел да се понижи шумът.

Частта от Министерски съвет до улица " Г.С.Раковски ", която е в историческия център на София, е била реконструирана с гранитен паваж, както постанови Националния институт за недвижимо културно завещание към Министерство на културата.

В сектора от бул. " Васил Левски " до ул. " Кракра " е положена асфалтова настилка. Там е построена и велоалея. Изцяло е сменена и тръбната мрежа, сложено е LED осветяване от бул. " Васил Левски " до ул. " Кракра ", като по този метод целият бул. е с актуализирано LED осветяване.

Очаква се на следващия ден, 18 ноември, да бъде пуснато придвижването и по бул. " Монтевидео " в сектора от улица " Маестро Кънев " до улица " Народно хоро ". Продължава построяването на бул. " Монтевидео " в сектора сред улиците " Народно хоро " и " Боряна ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР