Тази вечер, по повод 78-ата сесия на Общото събрание на

...
Тази вечер, по повод 78-ата сесия на Общото събрание на
Коментари Харесай

Вучич: Помолих шейх Ал Нахаян от ОАЕ да помогнат за защитата на сърбите в Косово

Тази вечер, във връзка 78-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации, министърът на външните работи и интернационалното съдействие на Обединените арабски емирства шейх Абдула бин Зайед ал Нахаян беше хазаин на банкет, на който участва и президентът на Сърбия Александър Вучич.

„ Разменихме отзиви по най-важните въпроси от дневния ред на сесията на Общото заседание на Организация на обединените нации и аз осведомих в детайли шейха за насилието, осъществено против сърбите в Косово и Метохия и приканих другарските ОАЕ да употребяват своето въздействие и ангажираност, с цел да оказват помощ защитим и оцелеем нашия народ в неговите вековни огнища “, написа Вучич в Instagram.



Освен това Вучич е помолил шейх Ал Нахаян да съобщи на президента на ОАЕ Мохамед бин Зайед покана да посети още веднъж другарска Сърбия, " която е и негов дом ", когато отговорностите му го разрешават.

„ Повторих, че съм изключително горделив от нашето другарство, както и от обстоятелството, че един от най-влиятелните водачи в света счита страната ни за значим сътрудник и че той персонално обръща огромно внимание на по-нататъшното подсилване на връзките със Сърбия “, добави Вучич.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР