Тази вечер от 20 часа в София Лайф Клуб ще

...
Тази вечер от 20 часа в София Лайф Клуб ще
Коментари Харесай

Марко Мескида: Моята музика носи духа на приятелството

Тази вечер от 20 часа в София Лайф Клуб ще е първият концерт в България на виртуозния испански пианист, композитор и импровизатор Марко Мескида. 

34-годишният музикант е едно от най-обещаващите имена на музикалната сцена. Избиран е четири следващи години за „ Музикант на годината “ от Асоциацията на актуалните и джаз музиканти на Каталуния. Изнасял солови пиано концерти в най-престижните зали на Европа, имал е концерти в 32 страни на 4 континента.
Живот, отдаден на музиката
" Открих пианото доста дребен, когато бях на 13 или 14 години. Изведнъж разбрах, че не желая да изучавам медицина или архитектура, да вземем за пример, желаех да съм музикант. Трябваше да убедя фамилията ми. Помолих ги да ми се доверят. Исках да посветя живота си на музиката. Довериха ми се ". 

Роден на остров Менорка

" Израснах в Менорка - доста спокоен и спокоен остров, заобиколен с море и красиви плажове. Хората там са доста приятни и спокойни. Важно е времето, което прекарах там. Моята музика носи този дух в себе си - дух на другарството. Тя носи характерната хубост на мястото. Ако бях роден другаде, може би щях да съм друг и музиката ми щеше да е друга ".

Импровизациите

" Обичам да скалъпвам. Обичам да стартирам концертите си със свободна импровизация. В някои случаи те наподобяват на песни, в други - са по нереални. Можеш да си представиш разнообразни обстановки и пейзажи. Всеки човек има друго прекарване с музиката ми ". 

За първи път на българска сцена

" Ще бъде доста специфичен концерт. Публиката ще види човек, който поддържа връзка с пианото и посредством пианото по доста необикновен метод. Тази вечер ще е доста специфична за мен, тъй като ще е първият ми концерт в София. Много съм благополучен, изпълнен съм с хубава сила и желая да ви я предам.... Хората обичат и имат потребност от музика, изключително от онази, която им дава мощ ". 

Интервюто на Иван Русланов с Марко Мескида в предаването " Хоризонт за вас " можете да чуете от звуковия файл.

 Марко Мескида
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР