Тази вечер още два отбора от Европа ще подпечатат визите

...
Тази вечер още два отбора от Европа ще подпечатат визите
Коментари Харесай

Два отбора от Европа ще си осигурят билети за Катар 2022

Тази вечер още два тима от Европа ще подпечатат визите си за Световното състезание в Катар в края на годината. Днес, от 21:45 часа,  ще се изиграят два от трите финални плейофа за класиране на мондиала. Срещите опълчват Полша и Швеция в единия край и Португалия и Северна Македония в другия. Победителите не престават напред.

Полша може да се каже, че имаше шанс да доближи до този стадий без игра. Левандовски и компания трябваше да играят против Русия на 1/2-финалния бараж, само че " сборная " бе дисквалифициран поради войната в Украйна и по този начин " тайфа полска " отиде напряко на финала.

В същото време Швеция трябваше да мине по много бодлив път, с цел да стигне дотук. " Тре кронур " трябваше да играят 120 минути в 1/2-финалния бараж с Чехия, само че съумяха да завоюват с гол в продълженията с 1:0. Сега обаче скандинавците гостуват в Хожув, където и публиката ще бъде спомагателен фактор в интерес на Полша.

Другият заключителен плейоф е още по-любопитен, основно поради присъединяване на Северна Македония в него. Западните ни съседи сътвориха голяма сензация и отстраниха европейския първенец Италия на 1/2-финала. Те завоюваха с 1:0 с гол в добавеното време визатата си в Палермо и направиха по този начин, че " Скуадра адзура " да пропусне втори следващ шампионат на планетата. Сега играчите на Благоя Милевски се канят да сътворят нов героизъм и да вземат скалпа и на Португалия посред " До Драгао ", което обаче ще бъде доста мъчно против Кристиано Роналдо и съотборниците му.
Днес трябваше да има и още един заключителен бараж, само че той е отсрочен за неопределен срок. Вече знаем единия участник, който доближи до тази фаза и това е отборът на Уелс, който победи на 1/2-финала с 2:1 Австрия. Другият 1/2-финален конфликт сред Шотландия и Украйна обаче не се изигра поради войната в Украйна, като не е ясно по кое време тази среща ще може да се организира.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР