Тази вечер Националната опера закри Вагнеровия фестивал с Летящият холандец

...
Тази вечер Националната опера закри Вагнеровия фестивал с Летящият холандец
Коментари Харесай

Николай Денков със съпругата си на опера на Панчаревското езеро

Тази вечер Националната опера закри Вагнеровия фестивал с " Летящият холандец "
Премиерът акад. Николай Денков и брачната половинка му проф. Славка Чолакова пристигнаха да гледат операта " Летящият холандец " на откритата сцена в Панчаревското езеро.

Проф. Чолакова, която е сътрудник на своя брачен партньор и води катедра в Химическия факултет на Софийския университет бе облечена в дребна черна рокля и коралово алено сако.

Пред сцената ги посрещна акад. Пламен Карталов, шеф на операта, основател на Вагнеровия фестивал и режисьор на спектаклите в него.

С този театър Националната опера закри своя Вагнеров фестивал. В него бяха представени шест творби – тетралогията „ Пръстенът на нибелунга “, „ Парсифал “ и „ Тристан и Изолда “ бяха изпълнени на сцената на Националната опера под диригентството на Константин Тринкс. Росен Гергов  застана на пулта на 29 и 30 юли, с цел да закрие фестивала с „ Летящият холандец “ на езерото Панчарево.

210 годишнината от рождението на Рихард Вагнер е мотивът за този огромен план на Пламен Карталов, както и за новата продукция на „ Пръстенът на нибелунга “.

Всеки Вагнеров фестивал по света провокира интереса на представители на разнообразни Вагнерови общества, които подхващат пътувания, с цел да се насладят на продукциите на своя желан композитор. На спектакъла и този път участваха запалените поклонници на Рихард Вагнер от Европа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР