Тази вечер България приема Сърбия в мач от квалификациите за

...
Тази вечер България приема Сърбия в мач от квалификациите за
Коментари Харесай

България ще се опита да се озъби на Сърбия за първа победа в квалификациите

Тази вечер България приема Сърбия в мач от квалификациите за Евро 2024. Двубоят на стадиона в Разград е с начален час 21:45. " Лъвовете " имат една точка от три мача, до момента в който противникът е водач в групата с 6 пункта от две срещи.


Родните ни национали не съумяха да победят Литва, макар че играха с човек повече от 17-та минута. Със стихийни и неразчетени дейности в офанзива селекцията на Младен Кръстаич стигна единствено до 1:1. Така изпуснахме превъзходен късмет да се върнем ненапълно в играта, изключително след нулевото реми сред Черна гора и Унгария в Подгорица. Сега възможностите ни клонят към нула.

Вече успокоени, нашите " лъвове " може пък да поднесат изненада против западните ни съседи.

" Когато няма резултати, има напън. Липсват ни единствено резултати, изключително против Черна гора и Литва. Сърбия има своите проблеми и слаби точки, които ние можем да използваме. Този млад тим би трябвало да работи с повече сила и да употребява своите благоприятни условия. Моето предпочитание е да победим. Важното е да си свършим работата. Надявам се България да запише най-хубавия резултат ", разяснява националният селекционер Младен Кръстаич пред публицистите в Разград.

Сърбия изигра контрола на безпристрастен терен във Виена против Йордания и доста мъчно победи с 3:2. " Плавите ", водени от легендата Драган Стойкович - Пикси, обаче бяха без редица от най-силните си футболисти. Дотук, без да демонстрират цялостния си капацитет, те надиграха първо Латвия с 2:0 на стадион " Райко Митич " в Белград, а след това и Черна гора като посетители. Там завоюваха с 1:0.

" Няма никакви вести към тима. Идваме в положително положение в Разград, радваме се, че ще играем на този добър стадион, на прелестен терен. Благодаря на Бога, че всички са здрави. Тактиката ли? Ще излезем с тима, който може да завоюва този дуел. Няма да подценим никого, имам огромен почит към вашия тим. Млад тим, който желае да се потвърждава ", разгласи една от легендите на сръбския футбол и селекционер на националния тим Драган Стойкович преди утрешния дуел с България от европейските квалификации.

" Излизаме с почит против България. Вашият тим има Десподов, Чочев, Делев, Илиев, Груев - съществени играчи. Който ги подцени, ще има проблеми. За нас не е проблем един час по-рано или по-късно да стартира срещата. Младен Кръстаич е мой добър другар. За първи път се изправям против сърбин, ще бъдем фокусирани върху нашия противник. След мача отново ще бъдем другари ", сподели още Пикси.

Пълна стратегия за европейските квалификации през днешния ден:

Група G:

21:45, България – Сърбия

21:45, Унгария – Литва

Група А:

21:45, Норвегия – Кипър

21:45, Шотландия – Грузия

Група Е:

21:45, Фарьорски острови – Албания

21:45, Молдова – Полша

Група F:

21:45, Австрия – Швеция

21:45, Естония – Белгия

Група J:

21:45, Босна и Херцеговина – Люксембург

21:45, Исландия – Португалия

21:45, Лихтенщайн – Словакия. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР