Тази вечер България посреща Франция в световна квалификация от зона

...
Тази вечер България посреща Франция в световна квалификация от зона
Коментари Харесай

Мехди Бурабия пред ТОПСПОРТ: България трябва да се възползва максимално от проблемите във френската защита

Тази вечер България посреща Франция в международна подготовка от зона Европа. Двубоят е значим и за двата тима. При победа, " лъвовете " ще запазят минимални шансове за класиране на Световното състезание в Русия идващото лято. " Петлите " също нямат право на неточност в този мач, откакто при възможен крах е доста евентуално да изгубят първото си място в групата.

ТОПСПОРТ се свърза с някогашния халф на Левски Мехди Бурабия, който даде мнението си за идния дуел на Националния стадион " Васил Левски ". 26-годишният французин прекара над две години и половина в нашата страна, като игра още за тимовете на Локомотив (Пловдив) и Черно море. Понастоящем той е корав титуляр в носителя на Купата на Турция Коняспор.

 Ще се трансформира ли България още веднъж в призрачен сън за Франция?
Ще се трансформира ли България още веднъж в призрачен сън за Франция?

Двата отбора се срещат в международна подготовка в София довечера

Какви са упованията ти за срещата довечера? Може ли България да измъкне нещо от селекцията на Дидие Дешан?

Мисля, че ще се получи доста забавен мач. Франция е един от най-хубавите тимове в света все още, а България прави доста мощен квалификационен цикъл, изключително вкъщи. Смятам, че България има шансове да вземе нещо от срещата, в случай че сложи напрегнат " петлите ". Феновете също ще им оказват помощ, само че няма да бъде елементарно.

Могат ли звездите на Франция да подценят този мач?

Не мисля, че това може да се случи. Всички са наясно какъв брой значими са тези точки и какво може да се случи, в случай че дуелът не бъде извоюван. А и това е една от дилемите пред селекционера Дидие Дешан - да стимулира футболистите по най-хубавия метод.

 Снимка 313950
Източник:

Смяташ ли, че проблемите на " петлите " в защита ще окажат въздействие върху представянето на отбора (б.а. с травми са Лайвин Курзава, Бенжамен Менди и Лоран Косчиелни)?

Да видях, че има някои контузени играчи. Това може да се окаже слабото място на тима. В същото време е отличен късмет за тези футболисти, които ще играят, да потвърдят, че имат място в титулярния състав.

Каза, че Франция е един от най-хубавите тимове в света. Къде съгласно теб са слабите страни на този тим?

Мисля, че в отбрана, където футболистите към момента не са се сработили чак толкоз добре между тях. Според мен те нямат нужната убеденост, с цел да играят в толкоз значим дуел. България би трябвало да направи всичко допустимо, с цел да се възползва от тази уязвимост.

 Мехди Бурабия - от отписан в Левски до звезда в Турция
Мехди Бурабия - от отписан в Левски до звезда в Турция

Бившият футболист на " сините " бързо се трансформира в главен състезател на Коняспор

Каква е прогнозата ти за мача? Може ли България още веднъж да сервира изненада, както го стори през 1993-а година и да се трансформира в призрачен сън за " петлите "?

Знам какво е станало тогава, само че в този момент всичко е доста по-различно. Смятам, че или България, или Франция ще победят с 2:1.

 Снимка 313949
Източник:

Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР