Тази вечер Аякс и Тотнъм ще определят втория финалист в

...
Тази вечер Аякс и Тотнъм ще определят втория финалист в
Коментари Харесай

Холандски полет към финала или английски сблъсък за трофея?

Тази вечер " Аякс " и " Тотнъм " ще дефинират втория финалист в Шампионската лига . Младият холандски тим е на крачка от огромната си фантазия, само че задатъкът от 1:0 от първата среща в Лондон е доста нежен. След впечатляващото показване против " Реал " Мадрид и " Ювентус ", всички чакат нови героиства от " Аякс ", само че " шпорите " няма да се предадат толкоз елементарно.

Кой ще бъде противник на " Ливърпул " във финала на 1 юни в Мадрид - гледайте довечера от 21:30 ч. по bTV Action.
Нов призрачен сън за " Барселона "! " Ливърпул " е на край след популярен поврат на " Анфийлд " (ВИДЕО) 4:0 за мърсисайдци в полуфинала-реванш, макар неналичието на Салах и Фирмино
Статистиката демонстрира, че " Аякс " се показва по-добре при гостуванията си в най-авторитетния клубен шампионат. Холандският отбор завоюва всичките си мачове надалеч от вкъщи в елиминациите - " Реал " (4:1), " Ювентус " (2:1) и " Тотнъм " (1:0).

Снимка: Getty Images

Другояче стоят нещата на " Йохан Кройф Арена " - тимът няма победа в последните си три семейства - " Байерн " (3:3), " Реал " (1:2) и " Ювентус " (1:1).

Ако се класират за финала без да победят " Тотнъм " в реванша, холандците ще станат третият тим след " Манчестър Юнайтед " (2011 г.) и " Ювентус " (2017 г.), който доближава до мача за купата с повече победи като посетител, в сравнение с като хазаин през акцията.
" Аякс " излъга " Тотнъм " и продължава да мечтае (ВИДЕО) Минимален триумф за холандците в първия полуфинал сред двата отбора в Шампионска лига
Само един път обаче в последните 17 години тимът, изгубил като хазаин в първия полуфинал е съумял да се класира за финала. Направи го точно " Аякс " през 1996 година против " Панатинайкос " - загуба с 0:1, последвана от триумф с 3:0.

Играчите на Ерик ден Хаг завоюваха Купата на Холандия през уикенда с 4:0, а от тима отсъства само Карел Ейтинг. Маурисио Почетино има надалеч повече проблеми с контузени - навън са Хари Кейн, Хари Уинкс и Серж Орие, а под въпрос са Ерик Ламела, Давинсон Санчес и получилият контузия в главата в първия мач Ян Вертонген.

Снимка: Getty Images

За " шпорите " в игра се завръща главното острие на отбора през този сезон - Хьон Мин Сон. Южнокореецът пропусна срещата в Лондон поради наказване. Той означи четири от осемте попадения на " Тотнъм " в петте мача от елиминациите.

В исторически проект петкратният първенец в шампионата " Аякс " е излизал краен победител в шест от осемте си участия в полуфиналите, до момента в който за " Тотнъм " това е първо присъединяване в тази фаза на шампионата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР