Задържаха мъж за кражба на 13 380 лв., които са

...
Задържаха мъж за кражба на 13 380 лв., които са
Коментари Харесай

Полицията в Поморие с подробности за кражбата на 13 380 лв. от възрастен мъж

Задържаха мъж за кражба на 13 380 лева, които са благосъстоятелност на възрастен мъж от Поморие.

Потърпевшият наел водач на микробус, с цел да го закара до Русе за закупуване на дребен селскостопански трактор. Шофьорът обаче се оказва престъпно проявен и прибира по-голямата част от парите на дядото, кара го и да му купи кон.

" Пострадалият е на 81 години. Той е от Поморие. В началото на месец май изтегля сумата от 21 000 лева от банков клон, взаимно с двамата си сина, само че той е капризен и е наел някъда към 15 май лице, което да го транспорти до Русе, с цел да закупи трактор. Трябвал му, с цел да обработва някакви земи към Елховско. Пътуват дружно двамата на 15 май, потърпевшият дава пари за гориво, купува винетка, отиват до Русе, обикалят по автокъщи и в центрове за продажба на такива тракторчета. По пътя преди този момент на няколко пъти причинителят на действието е молен от възрастният мъж да преброи парите, тогава евентуално краде част от сумата. Вечерта не намират трактор. Спят към Разград в буса, там най-вероятно е взета останалата част от сумата. На другия ден купуват кон на причинителя на действието и се връщат в Поморие. Възрастният мъж схваща, че част от парите му ги няма, когато се връща вкъщи, само че разчита, че причинителят ще му ги върне, тъй като съгласно него са забравени в буса ", изясни пред Българска национална телевизия основен контрольор Петър Тодоров, шеф на РУ-Поморие.

Предприети са дейности по връщане на сумата, причинителят е признал за кражбата. Криминално проявен е, арестуван е за обири и злоупотреби, законът планува за сходен вид обири от 3 до 5 година затвор.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР