Тази вечер английският гранд посреща Лестър в мач от 1/4-финалите

...
Тази вечер английският гранд посреща Лестър в мач от 1/4-финалите
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Ливърпул 2:3 Лестър, Жота връща надеждите!

Тази вечер британският гранд посреща Лестър в мач от 1/4-финалите за Купата на Лигата. Двубоят на " Анфийлд " е с начален час 21.45 българско време и ще можете да го наблюдавате
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
Ливърпул: Келъхър, Брадли, Куметио, Гомес, Цимикас, Мортън, Хендерсън, Окслейд-Чембърлейн, Уилямс, Минамино, Фирмино
Лестър: Шмайхел, Перейра, Ндиди, Союнджу, Томас, Тилеманс, Сумаре, Дюсбъри-Хол, Мадисън, Дака, Варди

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ
9` - 0:1! Гостите излязоха напред в резултата посредством своя голмайстор Джейми Варди. Той бе изведен в наказателното поле и стреля точно по земя в далечния ъгъл, без да остави шансове за интервенция на стража на мърсисайдци!

12` - 0:2! Дака бе открит с превъзходен пас и напредна към наказателното поле, след което подаде паралелно на вратарското поле към Варди. Английският национал бе на отлична позиция и с едно допиране нямаше никакви проблеми да вкара второто си попадение от непосредствена отдалеченост.
19` - 1:2! Ливърпул откри бърз отговор на позволените попадения и стопи част от изоставането си. Роберто Фирмино овладя топката в наказателното поле на " лисиците ", като бе с тил към вратата. Бразилецът извади кълбото към Алекс Окслейд-Чембърлейн на границата на пеналтерията, който с мощен удар вкара.



33` - 1:3! Лестър продължи да играе мощно и да се възползва от грешките в защита на Ливърпул. " Лисиците " лишиха в средата на терена, а по-късно топката стигна в Джеймс Мадисън, който напредна и насочи мощен удар от отдалеченост, трансформирал се в гол-шедьовър. Изстрелът бе в средата на вратата, само че стражът Келъхър бе излязъл малко напред и нямаше късмет за реакция.
Малко по-късно Ливърпул позволи нова кошмарна неточност в отбранителен проект, след която Джейми Варди овладя топката и излезе самичък против вратаря Келъхър, само че ударът му срещна страничния дирек и се озова в Джо Гомес, който почисти.
ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ
В 52` Киърън Дюсбъри-Хол излезе на доста добра позиция за обстрел на вратата на Ливърпул, само че Келъхър съумя да го спре. В идващите минути Ливърпул упражни напън и потърси второ попадение във вратата на " лисиците ". В 57-ата минута Роберто Фирмино получи страховит пас в наказателното поле на стрелкова позиция, само че ударът на бразилеца бе блокиран от Союнджу.
ПРЕДИ СРЕЩАТА:
В последния кръг от Висшата лига Тотнъм наруши серията от шест следващи победи на Ливърпул в мач, в който имаше няколко дискусионни обстановки, а Юрген Клоп бе безапелационен, че неговият отбор е бил ощетен. В този мач обаче " алените " бяха ощетени и от неналичието на няколко титуляри, отсъстващи поради позитивни проби за COVID-19.
Върджил ван Дайк, Фабиньо, Тиаго Алкантара и Къртис Джоунс са четиримата инфектирани в лагера на Ливърпул, до момента в който капитанът Джордан Хендерсън е болен, само че на този стадий е негативен. В отбора на Лестър са още по-засегнати от вируса, като седем играчи дадоха позитивни проби и евентуално няма да играят при визитата на " Анфийлд ".
В този мач не е изключено Юрген Клоп да заложи на по-резервен състав, в който да попадат футболисти с по-малко игрово време и даже младежи от школата на клуба. Германецът може да даде отмора на част от титулярите си преди мачовете по Коледа.
В 12 от последните си 14 срещи Ливърпул и Лестър са си вкарали най-малко три гола.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР