Тази торта е най-вкусният начин да кажете на някого колко

...
Тази торта е най-вкусният начин да кажете на някого колко
Коментари Харесай

Бишкотена торта със сметана, сладко и банани

Тази торта е най-вкусният метод да кажете на някого какъв брой доста се радвате, че е част от живота ви

Необходими Продукти

● бишкоти - 1 огромен пакет
● сметана - 500 г сладкарска
● конфитюр - 1 бурканче /по желание/
● банани - 2 бр.
● компот - 1 буркан, сока, по избор
● топинг - шоколад или по желание
● шоколад - настърган, за декорация

Начин на подготвяне

Разбивате сметаната с миксер, както е указано на опаковката, по-късно прибавяте сладкото и отново разбивате добре, с цел да се получи еднородна примес.

Взимате поднос, на който ще редите тортата, и поставяте преносим кръг за торти. Измервате височината на кръга и отрязвате част от бишкотите, които ще редите по края, тъй че да не стърчат над чинг. Бишкотите би трябвало да са авансово натопени в сока от компота.

След това топите останалите бишкоти в компот/не доста време, с цел да не се разкашкат/ и редите на дъното. Където има празни места, запълвате с изрезките от бишкотите.

След това намазвате на всички места с крема, редите нарязаните на кръгчета банани и от горната страна поръсвате доста добре с топинг. Следва втори ред бишкоти и всичко се повтаря, до момента в който свършат продуктите, като от горната страна намазвате добре с крем и украсявате по ваш избор.

Аз сложих шоколадови стърготини и топинг. Слагате тортата в ледник за няколко часа, а може и за цяла нощ, Изваждате, махате кръга и всичко е готово. Приятен вкус!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР