Тази сутрин стартира ваденето на мъртвата риба, която вчера изплува

...
Тази сутрин стартира ваденето на мъртвата риба, която вчера изплува
Коментари Харесай

Вадят мъртвата риба от Гребния канал в Пловдив

Тази заран започва ваденето на мъртвата риба, която през вчерашния ден изплува от Гребната база в Пловдив.

Стотици мъртви риби каракуда се появи до двата бряга на канал. За това сигнализираха жители в обществените мрежи, показвайки фотоси и видео.

Жителите на града, решили да се разходят, стават очевидци на гледката, а някои допускат, че евентуално става дума за замърсяване. Други регистрираха неналичието на О2 във водата като причина за случилото се. Трети пък предполагат, че това се дължи на годишното зарибяване, което е и повода за всеобщия мор.

Вчера от Риболовен клуб по състезателен лов на риба „ Димекс Логистик Фишинг Тим ” са пуснали над един звук каракуда във водоема. Видео даже бе оповестено в секция „ Плувка ” към БФРС.

Оказва се обаче, че немалка част от рибите били към този момент мъртви, а други полуживи. Част от количество не е съумяло да се приспособява към средата, защото рибите били засегнати при улова и превозването.

Това стана ясно от Георги Касев, член на Управителния съвет на Федерацията по състезателен лов на риба.

“Във всяко едно зарибяване има %, в който рибата при самото хващане се наранява, тази риба е от язовир “Прогрес ”. Рибата не е била болна или нечиста. Има една акомодация, при която по-слабите рибки не могат да се приспособяват. Транспортът ни е лицензиран и без да бъде няма да ни разрешат да зарибяваме. Тази година сме домакини на две международни шампионати и Републикански шампионат и не може да си позволим да вършим каквото си желаеме с това неповторимо оборудване, ” разяснява пред TrafficNews Касев.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР