Тази сутрин пред Съдебната палата се проведе протест срещу злоупотребите

...
Тази сутрин пред Съдебната палата се проведе протест срещу злоупотребите
Коментари Харесай

СПРАВЕДЛИВОСТ: Бащи протестират срещу закона за домашното насилие

Тази заран пред Съдебната палата се организира митинг против злоупотребите със Закона за отбрана от домашно принуждение. В акцията участваха татковци, които настояват, че са потърпевши от такива.

Те издигнаха плакати, на които пишеше "Бащината обич не е принуждение ", "Аз съм родител, а не принудител " и "ЗЗДН - закон за корист с децата ни ".

Протестиращите настояха за законодателни промени, които преустановят неприятните практики в закона. Те се оповестиха срещу настоящата възбрана за контакт сред дете и родител със заповед за отбрана от домашно принуждение.

Родителите желаят още решението по дело по ЗЗДН да не се употребява като доказателство по други каузи и да води до каквито и да е други нездравословни последствия за който и да било от страните. Техните претенции включват и премахването на наказателния детайл от ЗЗДН, който е наложителна санкция.

Според протестиращите задачата на този закон е да даде бърза отбрана на жертвите на домашно принуждение, а не да постанова санкции на нарочените причинители.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР