Тази сутрин Папа Франциск прекрати службите на Светия престол, като

...
Тази сутрин Папа Франциск прекрати службите на Светия престол, като
Коментари Харесай

Отбелязаха католическия Великден с покръстване на нигерийски емигрант

Тази заран Папа Франциск приключи службите на Светия трон, като изнесе обичайна великденска литургия, а по-късно изнасе годишното си благославяне Urbi et Orbi (към града и света) и насочи обръщение от централния балкон на базиликата " Свети Петър ".

Католиците посрещнаха тазгодишния Великден с покръстването на 8 души. Сред тях беше нигерийския бежанец Джон Ога, който бе разгласен от италианските вестници за „ мигрантски воин “, откакто съумя да обезоражи апаш и бе признат като образец за храброст и положително поданство.

През септември предходната година Ора съумял да спре 37-годишен италианец, който обрал магазин в мигрантския квартал в покрайнините на Рим. Нигериецът, който нямал позволение да остане в Италия, задържал нарушителя, до момента в който пристигна полицията, а по-късно си тръгнал от боязън, че ще бъде задържан и депортиран.

Полицията употребила фрагменти от камери за наблюдаване и го проследила, с цел да го възнагради и да му помогне да получи позволение за престояване в страната, капитанът на италианските карабинери, който работи в квартала Нунио Карбоне, беше кръстник на Ога.

Другите покръстено са от Албания, Перу, Италия и Съединените щати.

Причината католическият и православният Великден да се означават на разнообразни дати е обвързван с другите календари, които двете християнски посоки употребяват. Католиците се придържат към Юлианския календар, до момента в който православните християни ориентират празника по отношение на Грегориянския календар. Пасха или Великден се отбелязва с настъпването на 14-тата луна или първата такава от пролетта.

Григорианския календар отбелязва Великден сред 22 март и 25 април, а Юлианският календар, който изостава на всеки 128 години с по 1 ден, чества по други калкулации, съгласно които Пасхата може да бъде сред 4 април и 10-11 май.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР